Dr. Michael Laitman

A szívek egyesülése a Bina és Malchut egyesülése

Kérdés:

Mit jelent a “szívek egyesülése” a csoportbeli társak közt?

A válasz:

A Kabbala szerint a malchut kijavítása céljából történt a törés. Addig, míg a malchutban (vágyainkban) nem jelenik meg az Adakozás (a Bina Kelim-jei-edényei)  vágya, addig nem lehetséges a kijavítás. A malchut és a Bina kölcsönös egymásba hatolása által a  malchut fokozatosan korrigálódik, kivéve az alapját, a kőszívet (Lev HaEven), ami majd  a végső korrekció által kerül kijavításra.

A malchut-ot (a csak-kapni-akarás tulajdonságát)az adás képességeinek belsővé tételével, a Binával javítjuk ki.

A  lelkekben az a kölcsönös egymásra hatásával történik, amíg összekeverednek a lelkeink és a többiek által kijavítódnak (az egyes emberben ez az Izrael és a Népek én-részének egymásra-hatása.)

Az ember kijavítása csak az egymásra hatás, egymás befogadása által történhet. A magam kijavítása a közös lélek összes lélek-részével való kölcsönös egymásra hatása, befogadása által lehetséges. A kijavítás alapja, a köztünk lévő megtört kapcsolat kijavítása. Minden ebből ered: a csoportok szabályai, s a törvények, amelyeket megtartunk a Kabbalisták – a Felső Világ ismerői – tanácsait követő módokon.

Mindez a kelyhek, kelimek (belső edények) kijavításából ered, melyeknek egymásba kell hatolni. S ehhez az erőfeszítéseink által magunkra vonzott Fény által jutunk el, mert ez korrigál a kölcsönös egymásba-olvadás által.

A Kabbalisták könyveinek tanácsai mind a törés és a tökéletes állapot Teremtésének törvényeiből adódnak. Amikor erről beszélnek, azzal azt akarják mondani: “Egyesüljetek, szervezettek társas találkozókat, s emeljétek fel a társak szellemiségét. ” De eközben meg kell értenünk, hogy ez abból az igényből ered, hogy egymásra hatva egymást belső edényekben kell érzékelnünk, hogy együttesen magunkra vonjuk a Körülölelő Fényt, a mi majd korrigálja köztünk a kapcsolatot.

N

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,750 seconds.