Dr. Michael Laitman

A szívek egyesülése a Bina és Malkut egyesülése

Kérdés:

Mit jelent a “szívek egyesülése” a csoportbeli társak közt?

A válasz:

A Kabbala szerint a malkut kijavítása céljából történt a törés. Addig, míg a Malkutban (vágyainkban) nem jelenik meg az Ádás (a Bina Kelim-jei)  vágya, addig nem lehetséges a javítás. A Malkut és a Bina kölcsönös egymásba hatolása által a  Malkut fokozatosan javul, kivéve az alapját, a kőszivet (Lev HaEven), ami majd  a legvégén javul meg.

A Malkut-ot (a csak-kapni-akarás tulajdonságát)az ádás képességeinek belsővé tételével, a Binával javítjuk ki.

A  lelkekben az a kölcsönös egymásra hatással történik, amíg összekeverednek a lelkeink és a többiek által kijavítódnak (az egyes emberben ez az Izrael és a Népek én-rész egymásra-hatása.)

Az ember kijavítása csak az egymásra hatás, egymás belsővé tétele által történhet. A magam kijavítása a közös lélek össze lélek-részével való kölcsönös egymásra hatás, belsővé tétel által lehetséges. A kijavítás alapja, a köztünk lévő megtört kapcsolat kijavítása. Minden ebből ered: a csoportok szabályai, s a törvények, amelyeket megtartunk a kabbalisták – a felső világ ismerői-tanácsait követő módokon.

Mindez a kelyhek, kelim kijavításából ered, melyeknek egymásba kell hatolni. S ehhez az erőfeszítéseink által magunkra vonzott Fény által jutunk el, mert ez javít a kölcsönös egymásba-hatolás által.

A kabbalisták könyveinek tanácsai mind a törés és a tökéletes állapot teremtésének törvényeiből adódnak. Amikor erről beszélnek, azzal azt akarják mondani: “Egyesüljetek, szervezettek társas találkozókat, s emeljétek fel a társak hangulatát. ” De eközben meg kell értenünk, hogy ez abból az igényből ered, hogy egymásra hatva egymást belsővé kell tennünk, hogy együttesen magunkra vonjuk a Körülölelő Fényt,a mi majd kijavítja köztünk a kapcsolatot.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,801 seconds.