Dr. Michael Laitman

A Fény zónája

Kérdés:

Mit kell kérjünk a Teremtőtől?

Válaszom:

Csak egy dolgot kérhetünk: a Reformáló Fényt, az erőt. Én magam nem vagyok képes megváltozni. Az egész emberiség fokozatosan kétségbeesésbe kergeti magát az állandó próbálkozásoktól ebben az irányban. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy végül mi azokban a rendszerben is egyre jobban összezavarodunk, melyeket magunk építettünk.

Igaz, hogy el kell érkezzünk a kétségbeeséshez munkánkban. És ez nem könnyű. Báál HaSzulam írja hogy nincs boldogabb pillanat az ember életében, mint amikor teljesen kétségbeesik saját tehetetlenségétől. És akkor, amikor látja, hogy nincs más választása, a személy a Teremtőhöz fordul, és a Teremtő erre már válaszol, mivel a kérelem az abszolút.

A Fény nem működik mielőtt a vágy nem jelenik meg. 125 szint létezik az ahhoz vezető úton. Amennyiben én felemlekedek az első szintre, amennyiben hiányzik számomra a Fény akár a legkisebb mértékben is (kialakul a valódi szükség), a Fény azonnal elkezd hatni rám. Ezáltal én belépek a Fény zónájába. Az 5. szinten a szükségem megnövekszik, és a Fény ennek megfelelően dolgozik, mivel én közelebb kerültem Ahhoz. Ezek a Fény zónájának a törvényei.

Egyenlőre én ennek a világnak a szintjén létezem, és még nem rebdelkezem valódi szükséggel. Ahogy a szükség megjelenik, a Fény azonnal elkezdi munkáját, mivel az teremtette meg a vágyat, és az tartja a vágyat fenn. A vágy semmit sem képes tenni saját maga által.

Ebben az esetben hogy rendelkezhet a vágy egy szükséggel, epekedéssel (Hisszaron) a Fény irányában? Létezik a Fénynek egy szikrája a vágyon belül, mely abban a lelkek törése után maradt meg, az a szikra ébreszt fel minket, és mi ez által vonzódunk a Fény felé, még akkor is ha vágyunk közben visszafelé, lefelé húz minket.

Semmi nem várható el a személytől, mielőtt a szikra megjelenne, egyszerűen önző módon fejlődik. De ahogy a szikra begyulladt, a Fény abbahagyja addigi működését, és megadja a személynek a lehetőséget, hogy ő kérje a Fény hatását, munkáját. Ezen a szinten mi elérkezünk egy olyan helyre, ahol képesek vagyunk ezt a szikrát megnövelni, ameddig el nem kezdjük közvetlenül érezni a Fény hatását.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.