Dr. Michael Laitman

Felemelkedés a Bina lépcsőfokain

Amikor mi önzőségünk fölé emelkedünk, és magunkat másokkal kapcsoljuk össze a szeretet és adakozás kötelékein keresztül, mi fokozatosan a Bina összes szintjein megyünk keresztül. A Bina első fázisa a Gar de Bina. Ez azt jelképezi, hogy nem vagyok hajlandó önzőségemet felhasználni, azon félelmemben hogy valamit elvegyek, vagy valakit károsítsak, még akkor sem ha megkapom lehetőségét, hogy mindazt büntetlenül megtehessem. Ez a módja annak, ahogy fokozatosan önzőségem fölé emelkedem.

A Bina második fázis a Zat de Bina. Én egy olyan érzést kapok, hogy mindenki tőlem függ és én elkezdek szenvedni, mivel képtelen vagyok másokat beteljesíteni, ahogy azt mondva van: “A tehén jobban akar etetni, mint ahogy a borjú akar enni”. Én elkezdem mások vágyait érezni, és azokat magamhoz csatolni. Én az egész világot saját részemként érzem.

Azonban mindez nem az anya önzősége, aki akkor kap boldogságot, amikor saját gyermekét eteti. Én a gyűlölet felett működöm, mely gyűlölet nem tűnik el. Minden egyes alkalommal én felebarátom visszataszítását korrigálom. Én a többiek vágyait idegenként érzékelem, és gyűlölöm azokat. Ugyanakkor elkezdem azokat magaménak érezni a Fény, és a korrekció erejének hatására. Az összes kapcsolat az önzőség-ellenes szűrő segítségével történik.

Amikor én elkezdek adakozni mások számára, én mindig érzem azt, mennyit veszek el magamtól, és adok át másoknak, mennyire ürítem ki magam emiatt, és mennyire csak azáltal teljesedek ki, hogy másoknak adok. Ezek az egymást követő korrekciók felett adják meg az utat felfelé, a Végtelen Világ felé.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.