Dr. Michael Laitman

A Fény elérése a sötétségből

Kérdés:

Mi az az alapelv, hogy a Fényt a sötétségből érjük el?

Válaszom:

A Fény elérése, megértése a kiemelkedő sötétségből történik. A Fény az adakozás tulajdonsága, míg a sötétség az önző alaptulajdonságunk felfedése. (Itron Ohr Mi Toch Hosheh – a Fény a sötétséghez képest van megvizsgálva)

Ismerjük azt a viccet a modern oroszról, aki megmutatja barátjának az öngyújtót, melyet egy különlegességeket áruló boltban vett 3ezer dollárért. A másik felsóhajt: “Mindaz semmi! Én ugyanezt az öngyújtót a sarkon túl 6ezer dollárért vettem!”

Az élvezet nem a tárgy által van meghatározva, hanem annak módja alapján ahogy azt értékeljük. Amikor mi vásárolunk valamit egy különlegességeket áruló boltban, vagy valamit nagy nehézségek árán szerzünk meg, akkor nagyobb élvezetet kapunk azáltal. A szülők minnél többet fektetnek gyermekükbe, annál inkább szeretik őt. Mi tudjuk azt, hogy minnél nehezebb volt valamit a múltban elérnünk, annál kellemesebb arra emlékeznünk, és annál értékesebb az számunkra.

Mindez azért van, mert mi inkább a vágyat (Kli – edény) érezzük, mint a Fényt, és mi a kielégülésről szóló  vizsgálatunkat a vágyra alapozzuk. Minnél erősebb a vágy és a szenvedés, annál erősebb a kielégülés. Ennél fogva meg kell értsük azt, hogy amikor elég szenvedés gyűlt össze erőfeszítéseink által, érdemessé válunk a gonosztól való megszabadulásra.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,162 seconds.