Dr. Michael Laitman

Spirituális Matematika

Kérdés:

Miért van 12 törzs és csak  10 Szefirot?

Válasz:

Számolva a Szefirot-ot, néha tíznek vesszük, néha a Fény lefelé-terjedésekor öt-nek mondjuk, és a Zeir Anpinban hat szfirát számolunk. De igazából csak az öt fázis létezik a közös megszerző vágyban. Ha hozzáadunk, azt akarjuk hangsúlyozni, hogy a  Zeir Anpin -ban nincs hatnál több  Szefira és akkor az öt helyett tizet mondunk.

Néha azt akarjuk hangsúlyozni, hogy ez a 10 Szefirot /szám/ elrendezhető három vonalban. Ilyen esetben minden tulajdonságot, ego-fázist vagy szfirát a /jövőbeli teljes/ jobb- a /múltbeli hiányos/ bal – és a /jelen/ közép vonalakhoz való viszonyában nézünk. Akkor a  10 Szefirot helyett 12-őt mondunk: ez a  4-betűs neve a  Teremtőnek a HaVaYah (Hochma, BinaZeir Anpin, s Malkut) szorozva a három vonallal mindegyikben, ez adja ki a  12-őt.

Ez csak egy módszer kihangsúlyozni a jellegét.

Néha említünk egy 13-dik lépcsőt, máskor csak hetet (Zeir Anpin és  Malkut), vagy nyolcat (Zeir Anpin és Malkut és egy plusz külön  Malkut) satöbbi. De ezek miatt nem felejtünk el egyetlen tulajndonságot, számot,  Szefirát, sem a belőlük álló személyiség-részeket, a Parcuf-okat.

Csak azért térnek el a számolások hogy a lélek által átélt állapotokat pontosan írjuk le : jobb és bal és középső vonal és a kicsinység és a felnőttség : (Katnut) és  (Gadlut).

Azt mondjuk például, hogy a kicsinységben ott van a  Galgalta ve Eynaim (GE) és nincs AHP (Azen, Hotem, Pe), mert ezeket ott nem használjuk, hiszen nem takarja be őket a szűrő-ernyő . A címek és a nevek csak azt jelzik, hogy merre fordul épp a tíz szféra és a tizenkét lépcső a közös Vágyban.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.