Dr. Michael Laitman

Ki választja ki a barátokat?

Kérdés:

Amennyiben a személy nem képes a csoport külső formájával egyetérteni, ahogy az neki tűnik, akkor vajon képes lesz-e egy olyan attitűdöt felépíteni, ahol a csoport képes őt felemelni?

Válaszom:

Hibás azt hinni, hogy én nem vagyok képes felébresztést követelni a csoporttól, mivel az korrigálatlannak tűnik nekem. Mi a teremtés különböző szintjeiről beszélünk. Az én önzőségem számára a barátok esetleg bűnözőknek tűnhetnek, akik nem akarnak egységre lépni, és akik közömbösek mindennel szemben.

Azonban más részről miért vannak ők akkor jelen? A Teremtő tartja őket itt Felülről, még akkor is ha ők képtelenek bármire is maguk által. A Teremtő választotta ki őket, és hozta el őket a csoporthoz. Ő tudja, hogy a barátok készen állnak. A Teremtő szemeiben ők érdemesek az előre haladásra.

És mivel a Teremtő pontosan őket választotta ki, nekem el kell ezt fogadnom. Én azon oknál fogva értékelem a barátokat, hogy ők a Teremtő által lettek kiválasztva, ahelyett, hogy személyes tulajdonságaikat figyelném. Mennyire válhatnak számomra fontossá? Ők annyira válhatnak fontossá, mint saját gyermekeim. Én természetes, “állati” szeretetet érzek gyermekeim irányában, minden tekintet nélkül érdemeikre. Ugyanígy van ez a barátokkal is: amennyiben a Teremtő választotta ki őket, én képes vagyok ugyanilyen attitűdöt kiépíteni velük kapcsolatban.

És akkor eljön a következő szint, a csoport erősebbé válik, és én elkezdem hirdetni, “árulni” a barátok fontosságát. És akkor együttesen, Kölcsönös Garanciában mi képesek vagyunk egymás fontosságának kölcsönös megvalósításán dolgozni. Mostmár megértem: a barátok befolyásolnak engem, és emiatt ők 1OO%-ig fontosak spirituális sorsom szempontjából. Én a legnagyobb fontosságot társítom hozzájuk, hasonlóan egy döntőbíróhoz aki életfogytiglani börtönbüntetésre ítélhet engem.

Többé nem undorodom tőlük, vagy átkozom őket. Lehet hogy ők továbbra is kellemetlenek szemeimben, de mindennek ellenére fontosak, és ez már egy teljesen új attitűd részemről. Végül is nincs választásom. A Teremtő helyezte a csoportot elém. Amennyiben én képes vagyok ezzel együtt dolgozni, a Felső Világ megjelenik számomra, és ha nem, akkor ebben a világban való életre leszek ítélve.

Most mi dönthetünk, hogy viszonyulunk a bírához. Ő lehet, hogy egy vezető maffiózó, aki mindenben ellenünk van, a döntőbíró álruhájába rejtőzve. De én egy ujjammal nem érinthetem őt. Az értelem feletti hitben haladva nekem igazolnom kell a barátokat, akiket a Teremtő választott ki számomra. És ki tudja, az is lehet, hogy teljesen mások, mint amilyennek önzőségem mutatja őket.

Amennyiben én erőfeszítést teszek, és hajlandó vagyok önzetlenül belefolyni a csoportba, akkor megérzem, hogy a különleges edényhez jutok, mely megengedi, hogy kölcsönös garanciát követeljek. Ezáltal a barátokhoz való fordulás egy ilyen kérelemmel hirtelen megláttatja nekem, hogy lényegében én saját vágyaimhoz fordulok, melyek addig idegennek tűntek számomra. Az én egész munkám befelé fordul majd, ameddig én és barátaim egy egésszé nem állunk össze.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,551 seconds.