Dr. Michael Laitman

Eredendő tökéletesség

A kegyelem (Heszed)  tulajdonsága, mely az evolúció teljes folyamatát elkíséri, az összes keserű ellentétes állapotból szerezhető meg, mely állapotokat a teremtett lény érzékel. Ezek az állapotok pontosan azok, melyek minket arra késztetnek, hogy mi magunk fölé emelkedjünk, és magunkhoz öleljük a kegyelmet és bíráskodást, az adakozást és megszerzést.

A teremtmény egy végtelen árnyalatok palettájának összegyűlése, mely a megszerzés és adakozás között fekszenek, segítségükkel a teremtmény felfedi a Felső Erőt, mely őt megelőzi, és őt megteremtette. Hogy a teremtmény független legyen, de ugyanakkor hasonlóvá is váljon a Teremtőhöz. Ahhoz hogy a teremtmény Teremtőt teljességgel megértse, annak rendelkeznie kell saját rendszerével, és a Teremtőjével is, olyan módon, hogy mindkét rendszer teljesen összeilleszkedjen egymással.

A teremtmény az egy nagyon bonyolult szerkezet, de komplexitása a tökéletlenségének eredménye. A tökéletesség az egszerűségből adódik. A Felső Fény egyszerű, az az adakozás színtiszta tulajdonsága. Azonban a teremtmény maga nem lehet egyenlő a Teremtővel, kivéve külső formájában, miközben legbelül az megmarad a beteljesülésre vágyó vágyként.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,620 seconds.