Dr. Michael Laitman

A Fény lenyomata

Kérdés:

Hogyan vagyunk képesek mi, korrekt összekapcsoltságunkon belül megismerni a Teremtőt?

Válaszom:

Létezik egy edény, és létezik a Fény. A Teremtő csakis az edényen belül fedezhető fel, a teremtményen belül. A teremtmény az a megszerzés iránti vágy (egy vágy), mely képes jó vagy rossz érzéseket átélni, valaminek a jelenlétét vagy hiányát.

Másrészről a Teremtő az egy attitűd. A Teremtő megismerése azt jelenti, hogy megtanuljuk az Ő attitűdjét irányunkban. És amit nekünk meg kell ismernünk az nem Ő maga, hanem kifejezetten az Ő attitűdje az anyagba öltözve, avagy a Fény az edénybe öltözve. A Fény beleöltözik az edénybe, amikor az edény megszerzi a Fény tulajdonságát.

Mi a Fény lényegét tekintve? Mi azt nem tudjuk. De a Fény beleöltözése azt jelenti, hogy az belenyomtatja magát az edénybe. Ennek érdekében az edénynek, Kli-nek “puhának” kell lennie, vagy más szóval éreznie kell a hiányt és a vágyat a Fény irányában. Végül is a Fény egy lenyomatot hagy az edényben, magával ellentéteset, és az edénynek meg kell oldania ezt az ellentmondást az ellenkező irányban, visszatérve a negatív irányból a pozitívba, annak érdekében, hogy megérthesse a Fényt.

Ennél fogva fel kell vértezzük élvezet iránti megszerzési vágyunkat egy megszorítással (szűrővel), és egy szándékkal (a Visszavert Fénnyel). Mi képesek vagyunk érezni, és megfelelően interpretálni a Fényt a bennünk levő szűrő és Visszavert Fény formálódásával összhangban. Ennek eredményeképpen, mi érezzük saját formánkat, de a Fény az mely ezt megteremtette bennünk, és ezért hívjuk annak formáját ugyanazzal a névvel, a Fény nevével.

Ugyanilyen módon a HaVaYaH az a teremtett lény formája a Teremtő után elnevezve. Ez az egyetlen módja számunkra hogy megismerhessük Őt, a formán keresztül, míg a Teremtő esszenciája megismerhetetlen marad számunkra.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.