Dr. Michael Laitman

Független Analízis

Kérdés:

Annak érdekében hogy érezzem a Teremtőt valami külső dologra van szükségem, a közöttünk levő kapcsolatra saját “énem” helyett. Ha ez így van, akkor a Teremtő miért így teremtett meg engem?

Válaszom:

Azért tette ezt így, hogy ebből a formából, pontosan ahogy most létezünk az összes előre meghatározott tulajdonságainkkal, mi elkezdjük analizálni, vizsgálódni, megtanulni ki is a Teremtő, Tőle független módon. Jelenleg mi a spirituális világ rendszerén kívül létezünk. Ezáltal mint egy független vizsgáló, kutató képesek vagyunk belekezdeni a Teremtő megtalálásába.

Ezen célból mi ebben a világban létezünk, teljesen levágva a spirituális rendszerről, még annak tisztátlan részéről is. Az én feladatom itt az, hogy egy független vizsgálatot (analízist) végezzek. Bármelyik spirituális szintről én mindig képes vagyok visszatérni ebbe a formába, testembe, annak érdekében, hogy ismét felemelkedhessek, és folytathassam felfedezéseimet a spirituális úton.

Ez a világ fontos, mivel én itt függetlennek tűnök. Én az állati szinten létezem és ezáltal nem látom a Teremtőt, és le vagyok választva a spirituális jelenségekről. Amikor én arra vágyok, hogy Emberi Lénnyé váljak, belépek a spirituális rendszerbe, amennyiben nem vágyok arra akkor ismét visszatérek az állati állapotba.

Ezáltal meg van a lehetőségem hogy két szinten létezzek: az állatin, és az emberin. Ezáltal a Zsoltárok azt mondják: “Az Úr megtartja mind az embert mind az állatot”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.