Dr. Michael Laitman

Amikor gyermekemet váltságdíjért elrabolják

Kérdés:

Úgy érzem, hogy az én spirituális célom, “gyermekem” mások által van váltságdíjért rabságban tartva. Hogyan szerezhetem őt vissza?

Válaszom:

Nem kell őt visszaszereznünk, hanem ehelyett biztosnak kell lennünk abban, hogy az elrablók lojálisak hozzád. Isten áldjon ha te valóban úgy aggódsz spirituális célodért mint saját gyermekedért. Például amennyiben fiad ellenségeid kezébe kerülne, el tudod képzelni hogyan éreznéd magad? Végül is ő most kíméletlen ellenfeleid kezében van, és ők azáltal kapnak mérhetetlen gyönyörűséget, hogy fiadat kínozhatják.

Kérdés folytatva:

És ezek az én barátaim?

Válaszom:

Igen ők a barátaid. Ezért hívod őket barátaidnak, Ők azok akikkel neked egységre kell lépned. Valójában amennyiben már egyként egységben lennél velük, akkor úgy éreznéd hogy már most a Végtelen Világban lennél. Ezek a kezdő szabályok, és nem érdemes a képet rózsaszínre festeni. A mi önzőségünk még jóval szörnyűbb aspirációkat rejt.

Érzed már mekkora mértékben kell aggódnod? A te gyermeked ellenségeid kezében marad, és ők állandóan azt keresik, hogy kínozzák őt, de hogy nehogy meghaljon, hanem még tovább szenvedjen. A te egyetlen esélyed az hogy gyűlöletüket szeretetté változtassad. Ezáltal azon kell aggódjál, hogyan tegyed őket barátoddá, és hogy okozzad azt, hogy ők szeressenek téged.

Gondolj arra, hogyan érjed mindezt el. A csoportban ennek az aggodalomnak jelen kell lennie és érződnie kell. Oltsuk azt bele egymásba, kérjük azt a tanulás alatt, mivel a Kabbalisztikus szövegek olvasása alatti ima a leghatásosabb.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,651 seconds.