Dr. Michael Laitman

Hogyan hagyjam abba a magamra való gondolást?

Egész Izrael felelős egymásért, mindegyik személy mindenki másért (Sanhedrin, 27b, Shavuot 39).

(Folytatása az előző hasonló című cikknek)

7. Amennyiben a csoportban mindenki mindenki másra gondol, a csoport egy tökéletes rendszerré válik, mely az Arvut (kölcsönös garancia) állapotában létezik, vagy egy lélekként. Az összes barátok felemelkednek vágyaik fölé, és belépnek egy egységes egymás közötti összekapcsoltságba, azáltal az adakozásban garantálókká, kezesekké válnak egymás számára.

Minden egyes személy leválasztotta saját “szívben található pontját” önzőségéről, és összekapcsolta azt a többiek “szívben található pontjával”. Ezáltal a vágyak megmaradtak “alul”, és a kapcsolat a “szívben található pontok” között jött létre. Egy ilyen kölcsönösen adakozó adakozásban lényegében különböző, altruisztikus törvények működnek. Egy új világ nyitja meg kapuit a személy előtt.

8. Ahogy a személy önzősége fölé emelkedett, a többiekkel való kapcsolatának korrekciója megkezdődik a korábban elutasított vágyak segítségével. Először az az “adakozás az adakozás érdekében”  módján majd a “megszerzés az adakozás érdekében” módján történik meg. Az összes viszonyok kizárólag a Teremtő elégedettsége érdekében történnek meg. Ez a kollektív szellemiség, mely a barátok között jelen van megjelenik mindenkiben, és akkor ők már képesek azt felfedezni, és szándékukat kizárólagosan arra célozni.

Megjelenik egy olyan összekapcsoltság érzete, mely nem saját magával, vagy a másokkal való kacsolatot mutat, hanem az egységes egésszel való kapcsolatot. A Teremtővel való viszony pontosan ebből az egységes egészből emelkedik elő.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,658 seconds.