Dr. Michael Laitman

A Teremtő munkája

A csoport az a “gomb”, melyre állandóan rákattintunk annak érdekében, hogy a Fényt magunkra vonzzuk. Én részt veszek ebben az életben, egységre aspirálok barátaimmal, és arra vágyok, hogy “feloldódjak” bennük, ezáltal magamra vonva a Reformáló Fényt. Lényegében ez az én egyetlen cselekedetem: hogy magamra vonjam a Fényt, mely aztán létrehozza az összes szükséges változást.

A helyzet egyszerű. Itt vagyok én, az aki a cél elérésre vágyik: hogy egyenértékűvé váljon a Teremtővel. Létezik az eszköz is: hogy követeljük a Fényt mely befolyásolhat minket, és hogy fokozatosan létre hozza az összes módosítást bennem a csoporton keresztül. Ez a módja a mi előrehaladásunknak.

Minden egyes változással, én képes vagyok megvizsgálni magamat: Mi az a “nap”, mi az “éjszaka” számomra. Hogy ha én a “nap”-ban vagyok, az azt jelenti hogy én többféle formában kielégülök, ha én az “éjszakában” vagy “sötétben” vagyok, az elmém és szíven pusztulását jelképezi. Ez az ahogy az önző vágyainkon belül tűnik.

Most nekünk olyan változásokat kell felkavarnunk magunkon belül, hogy az lehetővé tegye adakozás iránti vágyak megszerzését, amelyekben mi képesek vagyunk a “nap”-ot és “éjszakát” oly módon értelmezni ahogy azt a Teremtő teszi. A Teremtő számára a “nap” az adakozás, vagy értelem feletti hit, mely ellentétes a jelenlegi szintünk logikájával és érzékelésével.

Hogy azt elérjük, nekünk nem kell emberfeletti erőfeszítéseket tennünk, melyekre nem vagyunk képesek. Ehelyett nekünk a csoporton belül kell erőfeszítéseket tennünk, egységünkön belül, és magunkra kell vonnunk a fényt, mely leereszkedik és elvégzi munkáját.

Valójában az összes spirituális munkát úgy kell tekintsük, mint a “Teremtő Munkáját”. Ő végzi azt el, és nekem csak vágynom kell arra, mint a kisgyereknek, aki megragadja a felnőtt kezét, és oda húzza ahova menni akar. Amennyiben a személy megérti ennek az interakciónak a lényegét, akkor kellemesen érzi magát. Minden egyes újabb lépéssel ő felhasználja szabad választását a csoporton belül, és magára vonja a Reformáló Fényt.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.