Dr. Michael Laitman

A Kölcsönös Garancia vonzza a Fényt

Kérdés:

Helyes lenne az ha azt mondanánk, hogy az első szint az a közöttünk levő egység létrejötte és a spiritulis edény (Kli) képzése, és a második szint az Arvut (Kölcsönös Garancia)?

Válaszom:

A kölcsönös garancia nem rajtunk múlik, hanem a Fény segítségével jön. Az összes korrekció és állapotok a Fény hatásának a következményei a Resimókon (spirituális gének, emlékképek), de a mi készenlétünk, és vágyunk annak irányában hogy ez megtörténjen, ez az amit nekünk kell kimutatnunk.

Én kinyitok egy könyvet annak érdekében, hogy elősegítsem a közös vágy formálódását, melynek az adakozás lesz a tulajdonsága. A Teremtő ezen a közös vágyon belül jelenik majd meg abban a mértékben, mely mértékben a közös vágy adakozik majd a Teremtővel való formák hasonlóságának törvénye értelmében. Nekem nem kell a Teremtőt vonzanom annak érdekében, hogy Ő megjelenlen vágyamon belül. Nekem nem kell Őt erőszakosan felfednem. Nekem egyszerűen azért kell aggódnom, hogy a vágy magára vegye az adakozás formáját, és akkor a Teremtő megjelenik.

A formák egyenlőségének törvénye már létezik, ez a természet alapvető feltétele. Amennyiben ez a feltétel meg van tartva, a Teremtő megjelenik. Nekem csak a vágyaim (Kelim, edények) miatt kell aggódnom. A Fény abszolút nyugalomban van, nekünk csak a megfelelő vágyaink hiányoznak, a Fény érzékelésére szolgáló tulajdonságok.

Ennél fogva az én egyetlen feladatom hogy korrekcióra vágyjak. Én magam nem végzem el a tényleges korrekciót, és egyszerűen megadom a Fénynek a lehetőséget arra, hogy korrigáljon engem. Ezért van az, hogy összegyűlünk, és arra gondolunk, ahogy a Fény korrigál minket, azaz a közöttünk levő kapcsolatokra. Mi azt akarjuk, hogy a Fény korrigálja azt a törést, mely gyökereink szintjén létrejött. Ezek után mivel mi erre gondolunk, ez olyan, mintha felemelnénk a Shechinát (Istenséget, a mi közös lelkünket) a porból, mi elérjük a spirituális felfedezést, a Teremtőt, a NaRaNHaY Fényét, mely 62O szorosa az eredeti állapotnak mielőtt a törés létrejött volna, ahol még csak a Nefesh Fénye létezett.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.