Dr. Michael Laitman

Mi Arvut-ot követelünk!

A Teremtő nem tárható fel a csoport nélkül. Más részről a csoport pedig a Teremtő nélkül nem egy csoport csak “gúnyolódók egy gyülekezete”. Egyszóval, én-magam,  a csoport,  és a Teremtő az, az egy egész. Írva van: “Izrael, a Tóra és a Teremtő az Egy”.

A Tóra az az erő, mely minket csoporttá egyesít, amennyiben egységre akarunk lépni egymással, a taszításunk ellenére. Ezáltal a Tóra átadása, és az Arvut (kölcsönös garancia) egymáshoz kapcsolódik. Végül is az Arvut egymagunkban lehetetlen. Nem mi valósítjuk azt meg, hanem inkább követeljük annak megvalósítását. Ez az “Egyiptomi kimenekülés csodája”. Maguk a változások nem a mi erőfeszítéseink által jönnek létre, hanem egyszerűen vágyaink következményei.

A mi dolgunk az, hogy erre akkora mértékben vágyakozzunk amennyire csak lehetséges, s akkor eljön a Fény. Ugyanakkor mi már most készítjük az “aranyborjút”, mint a Tóra megadásának idejében. Ez megtörténik, de ne felejtsünk el továbbra is hangosan felkiáltani, felsírni!

Nekünk fel kell készülnünk arra hogy kiöntsük legerősebb követelésünket amire csak képesek vagyunk. Csak követeljünk és ne gondoljunk arra mi következik utána. Amire szükség van az egy kollektív, egységes követelés, mely biztosítja számunkra hogy megkapjuk az egységre lépés erejét. Akkor megengedjük majd magunknak, hogy önzőségünk ismét növekedjen, mivel ez a rendszer programja. De addig nem.

A mi gondunk az, hogy azon önzőségünk korrekcióját követeljük, amelyet most megkaptunk, semmi több. Az ember  mindig a jelenlegi körülményeinek megfelelően van elbírálva. Nekünk csak meg kell töltenünk magunkat csordultig a roham szükségességének tudatával, és az arra való készenlétünkkel.

hzs

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,628 seconds.