Dr. Michael Laitman

A kabbala a legprecízebb nyelvet használja

“Nem minden része a Tórának azonos, a benne foglalt Fény nagyságának tekintetében.” A Kabbala bölcsessége ezt a saját módján mutatja be: Kiválasztja a legfontosabb aspektusát a Tórának, ami kapcsolódik a lélek fejlődéséhez, és a saját nyelvezetében interpretálja.

Négy különböző nyelv jelenti a Tórát, a korrekció eljárását )”Tóra szó, a Ora’a, vagyis tanítás szóból ered): Sod, Remez, Drush, és Peshat (titok, célzás, magyarázó értelmezés, és szó szerinti értelmezés). A kabbala, a legprecízebb nyelv, a metodológia legjobb magyarázata.

A kabbala nem a mi világunk részletes leírásával közvetíti a bölcsességet felénk, a földi viselkedés leírásával, vagy helyzetek meseszerű megközelítésén át (amely minden ábrázolásnál messzebb van, egy modern embertől. Ezért használjuk a kabbalisták munkáit, amelyek közelebb állnak a modern emberhez: A Zohár Könyvét, amely Mózes Öt Könyvének magyarázata, és minden egyéb könyv, amely a Zohártól ered (ARI munkái, Ramchal, Agra, és Baal HaSulam).

A kabbalisták munkáinak tanulmányozása után, fel tudjuk dolgozni a Tóra szövegeit, és megérthetjük miről szólnak. Az egész Tóra kizárólag a mi állapotaink szekvenciáiról szól, vagyis a lelkeink állapotairól az Atzilut Világában.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,614 seconds.