Dr. Michael Laitman

“Világi parancsolatok” és a világ korrekciója

Kérdés:

Milyen módon valósítjuk meg a helyes kapcsolatot köztünk? Tisztán spirituális akciókra van szükségünk?

Válasz:

Nem, különböző cselekedeteket kell végrehajtanunk a kapcsolat irányába ebben a világban: a csoportban és az általános kőrforgásban. Jelen kell lennünk a világban, egy új megközelítéssel a gyerekek felé, a felnőtt képzés felé, az emberek egymás közötti kapcsolataira irányuló módszerekben, és meg kell tudnunk mutatni, hogy az összes kapcsolatrendszerünk egyetlen spirituális célt szolgál: a Teremtő felfedezését önmagunkon belül.

Mindezen cselekedeteket parancsolatoknak nevezzük, nekünk ezeket kell megvalósítanunk, ahogy korrigáljuk a az egoisztikus vágyainkat a Teremtő teljes erejében való feltárásáig. A törött vágyakat, és minden közös gyűlöletet közöttünk „anti- parancsolatoknak nevezünk” vagy anti – teremtőnek. A gyűlölet szeretetbe való transzformációja által parancsolatot hajtok végre, amely összeköt bennünket. Érzékelem a feltárt kapcsolat formáját, ami demonstrálja, hogy az egyes vágyaknak, milyen módon kell összekapcsolódniuk egymással, ami magának a Teremtőnek a képe.

Tehát a helyes kapcsolat köztünk, maga a Teremtő!  Úgy érzékeljük Őt, mint a korrektül felépített összeköttetések hálózatát közöttünk, ami ebben a rendszerben egyesít bennünket. Ezt nevezzük Teremtőnek, és ezt az állapotot kell elérnem. Ezért nevezzük őt héberül úgy, hogy “Bo-reh” (gyere és láss).

Ez fizikai cselekedeteket is tartalmaz: csoportmunkát, barátok találkozóját, kongresszusokat, együttes tanulást. Azonban ezeket a külső cselekedeteket, ki kell egészíteni, egy belső munkával, eredeti, belső korrekcióval, (a lélek korrekciója) mivel a Teremtő a szívek korrekcióját várja el tőlünk.

Ezeket a cselekedeteket hívjuk „világi parancsolatoknak”, bár nem kezek és lábak által kerülnek végrehajtásra. Ezek spirituális cselekedetek, amelyeket csak a reformáló Fény birtoklása által tudok végrehajtani. Nem tudom önmagam által megtenni őket! Hárman együtt – én, a csoport és a Teremtő – hajtjuk végre ezeket a különböző átalakításokat. Csak együtt! Egyetlen egyszerű korrekciót sem lehet végrehajtani csak az egyik rész által; mindháromnak jelen kell lennie.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,657 seconds.