Dr. Michael Laitman

Bontsuk ki a Resimók láncolatát

Kérdés:

Képes vagyok felgyorsítani a Resimók (spirituális gének, emlékképek) kibomlását, vagy az egy állandó értékkel rendelkező folyamat?

Válaszom:

Mi ebbe a világba a Végtelen Világból (Ein Sof) ereszkedtünk le öt világon keresztül, és ebből a világból fel kell ismét emelkednünk a Végtelen Világba. Báál HaSzulam ezt nagy részletességgel leírja a “Zohár Könyvéhez írott bevezetőjében”. A lefelé történő úton a Resimók, melyek összetörtek a leereszkedés alatt megmaradnak bennünk. Ez a világ immár 15 milliárd éve létezik, és ma 2O1O-ben mi vagyunk az elsők akik elkezdik a felemelkedést, korrekciónkat.

És nekünk magunkhoz kell vennünk, elő kell vennünk törött Resimóinkat és újonnan meg kell valósítsuk őket a ABYA és Adam Kadmon 5 világán keresztül. Ugyanazokat a lépcsőfokokat kell vegyük, de ezennel mindazt egy korrigált formában. Valójában ez nem két külön út, felfelé és lefelé, hanem ugyanaz az egy létra, egyetlen vonal. Mi tudattalanul, eszméletlenül ereszkedtünk le azon. Még ebben a világban is mi még mindig nem vagyunk tudatában annak mi is történik.

Amikor mi elkezdjük megvalósítani Resimóinkat, mi nem tudjuk mi is történik velünk, mindaddig amíg el nem érkezünk egy bizonyos pontig, átlépünk a Machsom-on (a minket a spirtitualitástól elválasztó határvonalon) De a határvonal után mi elkezdjük felemelni Resimóinkat Asszija, Yecira, és Beria világain egészen az Acilut Világának Malchut-jáig, melyet úgy hívunk, hogy Shechina (Istenség). Az Acilut Világában létezik a korrekció szerkezete. Ez az ahol mi mindent korrigálunk, és akkor elkezdjük megérteni, érezni és felfogni a teljes folyamatot.

Mi nem választjuk a Resimót. Mindenki rendelkezik egy “helix”-szel, a Resimók láncával mely belé lett helyezve, és mi keresztül megyünk azon egyenként, az elsőtől az utolsóig.

A Fény majd dolgozik azokon amennyiben mi kiváltjuk azt (Fényt) minderre. Ezáltal mi csak azt a sebességet tudjuk meghatározni ami által a Resimók kibomlanak. Amennyiben én becsatlakozom a csoportba és a tanulásba, amennyiben én arra gondolok és arról gondoskodom szabad időmben, akkor ezáltal én felgyorsítom fejlődésem sebességét. Emellett egyátalán nem számít mennyi szabad időm van naponta. Van akinek 2O órája van, míg másnak csak kettő, de csak az számít hogyan is használjuk azt fel.

Mindenki a számára leghasznosabb környezetbe lett helyezve, ez nem tőlünk függ. Mi azonban meg kell keressük szabad időnk kihasználásának leghatékonyabb módját a spirituális fejlődésünk céljából. Ezt a “Szabadság” című cikkben átvesszük. A személynek annyira bele kell kapcsolódnia a csoportba amennyire az csak lehetséges, és akkor ott, a közöttünk levő egységen belül, oda kell irányítanunk összes erőfeszítésünket, mind a terjesztésben, mind a tanulásban.

Ezek a mi legfontosabb cselekedeteink: a csoporton belüli egység, és az egységről a terjesztésre és tanulásra való átváltás. Ennél fogva mi felébresztjük a Fényt, a többi nem tőlünk függ.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,161 seconds.