Dr. Michael Laitman

Megszorításon keresztül a végtelenségig

Kérdés:

Hogyan vagyok képes a végtelenséget elérni (korlátlanság, határtalanság) a megszorítás útján keresztül?

Válaszom:

Tegyük fel, hogy számtalan, különféles beteljesülést akarsz nekem adni, de én csak valami nagyon specifikus dolgot akarok megkapni. Akkor te megszorítod az adakozás irányuló nagy vágyadat és csak azt adod nekem, amit akarok. Én tőled a vágyamnak megfelelően egy cirkuláris formában kapok (azaz mindent amit akarok megszorítás nélkül), de a te adakozásod felém meg lett szorítva, azaz egy egyenes vonal formájában történik. Ezt hívjuk úgy, hogy “egy kör és egy egyenes vonal összeolvadása” (vagy egy gömb és egy cső), de ha te nem szorítod meg magad egyátalán, mivel bármit is akarok az nem jelent megszorítást neked, mivel te egyátalán nem gondolsz magadra, és minden gondolatod csak arra irányul hogyan teljesítsd be az én vágyaimat, akkor az adakozás lehetősége végtelen számodra, mert még akkor is ha te csak azt adod meg nekem, amit én kívánok, számomra még az is végtelenség, mivel én mindent megkapok, amit csak akarok..

Más szóval nincsenek vonalak vagy körök a mi viszonyunkban, hanem csak az amit mi határozunk meg magunknak, annak mértéke amennyiben mindannyian benne foglaltatjuk magunkat a másik vágyában. Amennyiben az én vágyamat csak a te vágyad határozza meg, akkor én mindig a végtelenségben maradok. Vannak szabályok, melyek meghatározzák a cselekedetet: 1. Ami az enyém az az enyém, ami a tiéd az is az enyém, 2. Ami az enyém az az enyém, ami a tiéd az a tiéd, 3. Ami az enyém az a tiéd, ami a tiéd az a tiéd.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,670 seconds.