Dr. Michael Laitman

A lélek gyökere

Amikor egy Kabbalista elér, megért egy bizonyos spirituális szintet, ő “beleöltözik” ugyanabba a formába, melyet “Ábrahámnak”, vagy “Mózesnek” hívunk például, és ő “meghallja” amit ők egymásnak mondanak. A Zohárban vannak olyan történetek, ahol emberek beszélgetnek egymással, még akkor is ha különböző évszázadokban éltek, és azt gondolhatjuk: Hogyan lehetséges mindez?

Mindez azért van mert ez csak a spirituális világról beszél, nem pedig emberekről, ez vágyakat és tulajdonságokat ír le, melyek ezen nevekkel vannak kifejezve.

A mi nevünk ugyancsak jelen van ott, mivel a mi lelkünknek ugyancsak van gyökere! Azonban egyenlőre azt nem a mi jelenlegi nevünkkel nevezzük. Amikor mi felemelkedünk oda, és korrigáljuk azt az állapotot, akkor megkapjuk azt a nevet. Mi felfedjük majd azt. Ez az amit tennünk kell: fel kell fedezzük lelkünk gyökerét.

Amikor mi elérjük ezt a pontot, vagy a mi eredeti spirituális tulajdonságunkat, akkor attól a ponttól kezdve mi benne leszünk foglaltatva a teljes maradék Kli-ben, vagy a Végtelen Világban. Ez azt jelenti majd, hogy mi felfedtük Adam HaRishon lelkét, és az miénk lett, a mi pontunkból eredve.

A mi spirituális edényünk a Fénnyel magán belül a mi nevünkkel van elnevezve. Mi csak nem ismerjük még azt , mivel mi egyenlőre nem ismerjük még spirituális génünket mely bennünk belül működik, azaz nem ismerjük még szikránkat a szívben található pontot. Nem tudjuk honnan is származik az. Az vonz minket gyökerünk, eredetünk irányában, de mi nem tudjuk mi is ez az eredet, hol található az a szintek létráján, és az milyen állapotban létezik. Nekünk fel kell azt fednünk, és meg kell értenünk hogy igazából az vagyunk mi.

Ez nem jelenti azt, hogy mi korlátozva vagyunk eme eredet által, épp ellenkezőleg mi még magasabbra emelkedhetünk! Azonban mi mindent abból a pontból fogunk megérteni. Ennél fogva minden egyes lélek kötelezve van arra, hogy megértse, elérje eredetét, és minden egyes személy rendelkezik saját gyökerével, eredetével.

Léteznek “ősapák”, akiket úgy hívunk, hogy a “szintek vezetői, fejei”, vagy a “generációk vezetői”. Őket hívjuk Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak. Ezek nem egyéni lelkek eredetei, hanem alapvető tulajdonságok. Ők a Teremtő tulajdonságainak a nevei.

Másrészről mindegyikőnk rendelkezik saját eredendő pontjával, amit el kell érnie, és amelyben korrigálnia kell magát. Onnan képes a személy korrigálni kapcsolatát az összes többi lélekkel. Ez a jelentése a teljes, egyéni korrekciónak, melyet minden egyes személynek el kell végeznie.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.