Dr. Michael Laitman

Az “Egyiptomi kivonulás” csodája

Az Egyiptomi Exodus csodaként történik meg, mivel a GAR de Hochma Fénye, mely az Atik Parcufából érkezik a Második Megszorítás természete fölött tevékenykedik. Ezért van az, hogy az megengedi nekünk, hogy az “Egyiptom” állapotából, melyet az élvezet iránti vágy ural, eljussunk egy olyan állapotba, ahol mi eldönthetjük magunknak, hogy mi a Bina uralkodása alatt akarunk létezni. Ez már a “Sinai sivatag” kezdete.

Lényegében ez a jele annak, hogy mi kivonultunk Egyiptomból. magunk által mi képtelenek vagyunk kiszabadulni az Egó hatalma alól, csakis ez a hatalmas Fény képes egy átjárót készíteni számunkra, minket az élvezet iránti vágy fölé emelve. Ez segíti a személyt abban, hogy leválassza magát bizonyos az önző vágyából eredő tulajdonságokról, és attól a pillanattól kezdve a személy elrohan “Egyiptomból” – azoktól a tulajdonságoktól, melyek őt a “saját érdekében” szándékán belül tartják, megakadályozva őt abban hogy megszerezhesse a “mások érdekében” szándékát. És mindaz lehetetlen Egyiptomon belül.

Amikor a GAR de Hochma megjelenik, az úgy működik, mint egy vetítő, mely beragyogja a személy vágyait, hogy ő láthassa melyek annyira rosszak, hogy ő nem képes azokat többé megérinteni. Ezt hívjuk úgy, hogy “kimenekülés” – a személy azon vágyak fölé emelkedik, és már meg van óvva attól, hogy azokat használja.

A GAR de Hochma Fénye levágja ezen vágyakat mint egy kés, és akkor azok nem kerülnek többé a személy útjába, mivel azok el lettek temetve benne. Természetesen később azok ismét felélednek annak érdekében, hogy korrigálódjanak, és akkor a személy mindenfajta problémákat fedez majd fel, mindaddig amíg teljesen ki nem szabadul Egyiptomból.

Azonban mindez a GAR de Hochma Fényének segítségével történik meg, mely beragyogja, és tisztázza vágyainkat, megengedve nekünk, hogy azok fölé emelkedhessünk, hogy azokat korrigáljuk, és részlegesen felhasználjuk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.