Dr. Michael Laitman

Ne fessünk spiritualitást anyagi képekkel

A fejlődés folyamatában elértünk egy nagyon átfogó korszakba, fel lettünk szerelve a világunk elemeiről alkotott képek és elképzelések hatalmas arzenáljával. Ezért képesek vagyunk felosztani és összekapcsolni különböző képeket, és értelmezni ezt a képzeletünkben, vagy cselekedetek közben. Ezért, amikor valamiről hallunk, el tudjuk képzelni azon az alapon, amit tudunk a „hozzá valami hasonlóról” még akkor is, ha soha nem láttuk ezt az objektumot és nincs vele kapcsolatunk.

Akár a spiritualitás esetében, nincs elképzelésünk róla, semmilyen kapcsolatunk nincs hozzá, nincs tudásunk az építőelemeiről, hogy  rendszerezzük és felosszuk vagy összekapcsoljuk őket,  annak érdekében, hogy elképzelhessünk „valami hasonlót.” Olvasunk a spirituális megnyilvánulásról, és ha elképzelünk valamit képekben,  meg kell valósítanunk, hogy becsaphassuk magunkat vele. Ebben az esetben képeket veszünk az anyagi világból, amelyek ismerősek a számunkra, majd ezekből a képzeletünkben olyan képeket kombinálunk össze, amelyek olyanok lesznek, mintha a spirituális világ részei lennének.

Mivel erről tudjuk, hogy helytelen, amikor tanulmányozzuk a Kabbalát, ennek megfelelően meg kell próbálnunk nem összekombinálni bármit, az elménkben vagy az érzéseinkben, hanem azt tenni, amit az írás is mond, hiszen „a bírónak az áll a rendelkezésére, amit a szeme lát.” Ehhez olyan dolgok hozzáadása, mint az intellektualizáció és fantáziálás nincs megengedve, mivel ez olyan formákat jelent, amik nincsenek anyagba öltözve.  A kabbala ellene van ennek, mivel mi csak olyan formákat érünk el, amik anyagba öltözöttek. Ha elkezdünk elképzelni formákat, amelyek nem öltöztek az anyagba, mindig hibásak lesznek, mert formáikat az anyagi világból vesszük, és soha nem tudjuk meg az igazságot róluk.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.