Dr. Michael Laitman

Ameddig a féreg növekszik az emberi lényben

A Felső Kormányzás rendszere, ami úgy hívunk, „az univerzum Fája,” felülről ereszkedik közénk a maga ideális formájában, ami azt jelenti, hogy minden része helyes módon kapcsolódik mindegyik máshoz. Valamennyi elem egyesült a többivel, teljes harmóniában, mindenki, mindenkitől táplálékot kap, és mindenkit táplál, megegyezésben a fokozatával, a rendszer egyesített erejével, amelynek eredményeképpen egy közös szféra formálódik, amely a teljességet szimbolizálja.

Mindent átitat a „Shechina illuminációja”; a Fény kitölt minden vágyat, amely a kölcsönös harmóniában tehát így ezek kiegészíthetik egymást. A rendszer törvénye, hogy mindenki csak a közös érdekek alapján cselekedhet, tudatosan és kölcsönösen. Ez a Fény, az adakozás, vagy a Teremtő oldaláról lett megteremtve.

Mi ennek a rendszernek a kellős közepén találjuk magunkat, mint törött rész, rá kell ébrednünk, hogy ez a rendszer törött és pont ellenkezője a saját valódi formájának. Ez a módja annak, ahogy feltárjuk a törést.

A mi formáink ellentétesek a rendszerével. Kiderül, hogy én a Fény és a spirituális harmónia csodálatos világában létezem, azonban mivel én a saját egoizmusomban vagyok, ellentétes vagyok a harmonikus rendszerrel, és teljesen más módon látom a világot.

A Felső Fény szándékosan elfedi a helyes valóságot, de csak azért, mert rettenetes lenne érezni a teljességet!  Ezért csupán egy kis részét látom az igaz valóságnak körülöttem, azt a részt, amelyet éppen képes vagyok a pillanatnyi egoizmusommal elnyelni, azonban mindent ellentétesnek látok, mint rosszat, vagy gonoszt. Annak a mértékében érzékelem ezt, és olyan formában, amennyire elfogadni és együtt élni vele.

Ahhoz a fokozathoz, ahol korrigált leszek és megszerzem az adakozás vágyát, ez a szféra egyre jobban feltárul. Kiszélesedik és megmutatja nekem, hogy rosszabb és rosszabb vagyok! De mindeközben már megkapom az adakozás erejét, és korrigálom magam és a valóságom. Ez mindaddig folytatódik, ameddig ki nem szélesedik az érzékelésem, és magába foglalja a teljes szférát. a teljes „fát,” az egész rendszert és akkor rá tudok hangolódni helyesen és teljes erővel.

Azonban egyelőre a középpontjában létezünk ennek az egész univerzumnak, vele ellentétes formában, bezárva a saját kicsi világunk belsejébe, mint egy féreg a keserű retekbe.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.