Dr. Michael Laitman

A végső Megváltás küszöbén

Négy szűműzetés követi egymást. Tudjuk, hogy a közös lélek négy szakaszában gyökereznek HaVaYaH (Yod, Key, Vav, Key) /Jö-Hö-Vöh/. Sokkal korábban a  Vég Nélküli Világban négy szakaszban teremtődött a közös kapni-akarás. Ezért minden fejlődés és javítás négy-részes.

Amíg a végső szintre el nem jutunk, a Malchut-ban, addig folyton váltakozik a Vágyból eltűnő majd újra feltámadó Fény, fokozatonként négyszer ismétlődve. Ha bejön a Fény, akkor Megváltás történik (a hiányból, a sötétségből) és aztán eltávozik és megint Száműzetés van (Fény-eltűnés).

A Fény jelenléte a hordozó eszközben a teremtő feltárulása a teremtményben. Ezért a megváltás (geulá) /a lélekben, vágyban -eszközben – felöltözött Fény/ mindig a Fény száműzésével, távozásával ér véget.

Enélkül nincs növekedés, ahogy írják: ” Betöltődve Fénnyel majd kiürülni, ez teszi a vágyat alkalmassá a cél elérésére /a teremtővel való azonosságra/.

Ezért tudták már az első kabbalisták,min fog átmenni az emberiség. Ábrahám kérdezte a Teremtőt: ” Honnan tudhatom, hogy utódaim öröklik e földet? ” Amikor azt a választ kapta, hogy száműzetés vár rájuk, Ábrahám elégedett volt, mert tudta, hogy négy száműzetés és megszabadulás után jön el a teljes kijavítás.

Most vagyunk az utolsó száműzetésből történő kiszabadulás küszöbén, mely tartalmaz minden előző száműzést és megváltást. Csak a nagyon közeli végső megváltását (az egész  Malchut –nak) kell végrehajtanunk.

Sajnos azonban a megváltás eléréséhez át kell élnünk a száműzetést. A száműzetést jóval megelőzve már tartalmaznunk kell belül, érzelmeinkben, negatív formában a jövő megváltás teljes alakját, a kijavított világét, ami azt jelenti, hogy ezt kell elvárnunk, nemcsak Izráél számára, hanem az egész emberiségnek.

Először az emberi történelemben Izráél (a mi világ-csoportunk) a felső Fény hordozójaként, vezetőjeként viselkedik, s a világ kijavítása érdekében kell egyesülnünk. A megváltás a teremtőhöz való teljes ragaszkodást jelenti, vagyis az adás képességét.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.