Dr. Michael Laitman

A konvención felfogjuk éleszteni a kollektív lelkünket

Kérdés:

Milyen fajta munkát kell végezni a résztvevőknek a hamarosan elkövetkező Konvención?  Mi a feladatunk a globális világ egyesítésében, lehetünk mi azok az emberek, akiken keresztül átfolyik a bölcsesség a világ nemzeteihez?

Válasz:

Ez a munka a legjobban annak a törvénynek a példájával mutatható be, ami irányítja bármely élő organizmus létezését. Képzeljük el, az idegrendszer receptorait, ahogy elhelyezkednek az egész szervezetben. Ugyan így az ér és nyirok rendszer és minden egyéb hasonló rendszer el van keresztül kasul áthatja az egész testet. Ugyanilyen módon, az emberek, a világ minden tájáról érkeznek a konvencióra. Egyik oldalról, mindenki egy rendszerhez tartozik, amit Izraelnek nevezünk. Másrészről mindenki különböző országokban él, a világ más és más sarkán, és látszólag különböző, idegen nemzetekhez tartozik.

Minden hely, ahol ezek az emberek élnek, más és más spirituális erőkkel van áthatva. Az egész bolygó és minden része egy bizonyos Felső Erő által van befolyásolva, amely „felelős” kontinensekért, országokért, nemzetekért. Ezért annak, aki része Izrael rendszerének, és egy másik országból érkezik meg, tulajdonképpen egyfajta módon a mi képviselőnk a kollektív rendszerben.

Vegyük például az idegrendszer azon receptorait, amelyek a lábban, vagy a karban, mellkasban, vagy a gyomorban működnek. Most ezek a részeink (ahogy ez mindig is valóság volt) megérkeznek a különböző helyekről és egyesülnek. Kiderül, hogy együtt, felébresztve a kollektív rendszerben, egységes idegrendszert képeznek, amit úgy értelmezhetünk, mint a kollektív lelket, amit Ádámnak nevezünk. Akkor a barátainkon keresztül, akik különböző helyeken élnek, együtt, felébreszthetjük az egész világot.

Meglátjuk, hogy a konvenciónk után, történik-e felébredés olyan helyeken, amiről nem is hallottunk, és teljesen ismeretlen emberek fognak-e vajon csatlakozni hozzánk. Mindegyikük egy erő ugyanis, amely képes ember milliárdokat felébreszteni. Mindezek után a spiritualitásban, ha a kapcsolat működik, a Fény azonnal eléri az egész szervezetet, amelyhez ez a közös lélek tartozik.

Így, megvizsgálhatjuk, hogy a mi kollektív lelkünk kiterjed-e az egész világra, és működik-e minden emberben. A válasza ennek a kollektív léleknek minden emberben megjelenhet, ami bámulatos erejű lehet. Elkezdjük érezni, hogy ez valóban az egységes, integrált emberiség, és első alkalommal kezdjük felismerni, hogy mindannyian függünk egymástól.

Így, ezzel a fajta összegyűlésünkkel, amikor barátokként egyesülünk (Izrael integrált rendszerében az egész világon) ami által felélesztjük az egyéni lelkeket és a közös kapcsolódás irányába mozdítjuk, nem egoisztikus elvek alapján, hanem Isra-El elvei szerint (a Teremtó felé való törekvés alapján).

Ez az, amit úgy nevezünk, a helyes belső áramlása a Kabbala bölcsességének az egész világban. Egység, ami által beteljesítjük a feladatunkat, mint Izrael, a világ többi nemzetével kapcsolatosan. Megköszönve ezt, megérintve az egység és a Teremtő által, végül a lelkek helyreállított rendszerében fogunk tartózkodni.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,219 seconds.