Dr. Michael Laitman

Egy nagyon fontos figyelmeztetés!

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az összes kabbalista szöveg, kizárólag a belső érzékeléssel fogható fel. Ezek ugyanis nem a fizikai világról, hanem az emberi vágyak korrekciójáról szólnak.

A kani akarási vágy osztódik fel egyrészt arra, amit úgy hívunk “Isra-El” (egyenesen a Teremtő irányába) és amit úgy hívunk “a világ nemzetei” (nem a Teremtő irányába mutató vágyak). Ezek a fajta vágyak, mindegyikünkben léteznek: néhány (most csak “a szívben lévő pont) mutat a teremtés valódi céljának irányába, miközben a többi (amiket “a világ nemzeteinek” nevezünk, nem ennek a célnak az elérésére irányulnak.

A “kivonulás,” vagyis kivonulás a Fényből, a spirituális világból, azt jelenti, kivonulás az adakozás világából. “A megváltás, kiszabadítás” az adakozás erejének, a többiekkel való egyesülésnek, a szeretetnek a megjelenése bennem. „A Teremtő” vagy „a Fény” az nem más, mint a szeretet és az adakozás minősége.

Ez az egyetlen módja, ahogy a kabbalista szövegeket látni kell: csak önmagunkban, és kizárólag önmagunk korrekcióján keresztül. Különben a szövegeket tanulmányozó magára húzza a fizikai világ képeit, és elkezd egy új „vallást” létrehozni a kabbala alapjain.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,109 seconds.