Dr. Michael Laitman

Készen állni a feltárásra

Kérdés:

A Konvenció a következő állomásunk. Mit kell tennünk most, annak érdekében, hogy a helyes vágyakkal és igényekkel érkezzünk meg ehhez?

Válasz:

Jelenleg még mindig a hiány érzésére van szükségünk, törekvésre és vágyakozásra, csak úgy, mint minden elkövetkezendő találkozó előtt, és arra a belső elvárásra, hogy ez egy nagyon vidám esemény lesz. Vágynunk kell, a köztünk levő kapcsolat kitárulására, ahogy ez kinyílhat, ezen belül minden lehetséges lesz, az adakozás ereje, a Teremtő, a Fény ami kitölti a kollektív lelket, emelkedhet ezen belül.

Éppen most készülünk erre a feltárásra. Azonban nem kell keresni a hiányt magunkban. Sokkal inkább folyamatosan a vágyott állapotra kell gondolni. Ennek a hiányát kell érezni. Ennek az eredményeképpen, az egységről alkotott elképzeléseimtől, eljutok a ahhoz az érzéshez, hogy ez az érzés nem az enyém, nem érezhetem az egységet. Emiatt az üresség (a vágy) fog megjelenni bennem. A Fény, vágyat teremt!

Aki nem keresi a létezés jó állapotait, soha nem fogja érezni, mi hiányzik. Mindezek után, amikor keresni kezdi, az ebből az állapotból áradó körülölelő Fény befolyásolja őt, és növeli az erre irányuló vágyat. A személy sóvárogni kezd a szeretet és az egység kellemes állapota után, és ez alapján fel fogja fedezni az ellentétes oldalt állapotait: visszautasítást és gyűlöletet.  Tény, mi két ellentétes rendszer alapján cselekszünk: kapni akarás és adakozás, a bal és a jobb vonal alapján.

Az ember, egy fordított lenyomata a Teremtőnek, egy egoisztikus vágy formájában megnyilvánulva. Minden Fény, ami befolyásol bennünket, csak bennünk fordulhat át, valamilyen formába, és így visz el bennünket egy autentikus formához, vagyis a „kapni akarásért” formájából, az adni akarás formájába. Ez az, amit a Fény tesz velem. Azonban kezdetekben, mindig felfedezem az ellenkezőjét, az egoista formát.

Ha törekszem a helyes forma irányába, akkor az elkerülhetetlen süllyedés el fog jönni, és fel fogom fedezni a gyűlöletet és a neheztelést. Azonban nem kell elmerülnöm a gonosz mélységeibe, és elrejtést alkalmaznom. Az egoista forma fel fog önmagától emelkedni, és erőltetni fog engem a saját tanulmányozására. Amilyen mértékben erőfeszítéseket teszek, az ettől való megszabadulásra, olyan mértékben fogom megérteni a részleteket annak érdekében, hogy adakozássá transzformálhassam ezt.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,673 seconds.