Dr. Michael Laitman

A világ helyes mértékű távoltartása

Kérdés:

Hogyan tudom megállítani ennek a világnak a folyamatos élvezetét, és megszerezni az érdeklődést, a másokkal való kapcsolathoz?

Válasz:

A külső “versenyfutás” leáll, amikor egy csoport részévé válunk, és elkezdünk koncentrálni a csoport érdekeire. Baal HaSulam és Rabash elmagyarázza nekünk, hogy eben a világban csak folyamatosan érzékeljük, a megjelenő, azonnali szükségét valaminek. Ez nem azt jelenti, hogy korlátozni kell a mindennapi biológiai szükségleteinkre irányuló igényeinket. A korlátozás elsősorban a tömegmédiára értendő.

Ha szükségünk van a Kabbala terjesztéséhez szükséges információkra, vagy olyan információkra, amelyek a professzionális előrehaladásunkat segítik, akkor ez valóban elsődleges a számunkra. Senki nem tilt el bennünket a tömegmédiától sem, vagy kívánja meg tőlünk, hogy szigeteljük el magunkat ettől a világtól. Azonban meg kell érteni, milyen módon válasszuk ki a megfelelő információt, mivel ez befolyásol bennünket.

Lehetetlen valamit magunkba itatni, és ezzel egyidőben távol tartani magunkat tőle. Ha hagyjuk az információt átáramlani magunkon, a benyomás megmarad bennünk. Ezért kell megvédeni magunkat a helytelen, rossz információktól. Különben, kitárjuk magunkat, az egész világ felé, és az pedig megszűretlenül belénk épül.

Kapcsolatok karbantartása más emberekkel lényeges, de ezeknek teljesen ellenőrzöttnek kell lenniük. Annak a mértékét, amennyire kell magunkba olvasztani valakiket, a spirituális fejlődés érdekében, szükségesnek, vagy lényegesnek nevezzük. Természetesen senki nem javasolja, hogy valaki zárkózzon be egy kolostorba, vagy menjen egy barlangba élni, de mindemellett nem célszerű kinyitni magát a tömegeknek, ahogy azt a világban körülöttünk ma annyian megteszik.

Minden másban, a környezet helyes befolyása, és az autentikus források biztosította tanulás erőterében kell tartózkodni. A helyes szándékkal, és a csoport segítségével, kiterjesztjük a vágyunkat és sokkal tisztábban fogjuk a céljainkat látni.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,607 seconds.