Dr. Michael Laitman

Fűszerezzük vágyunkat

Kérdés:

Miért kezdjük munkánkat a Tórában és a parancsolatokban a Lo Lishma (nem az Ő nevében) önző szándékával?

Válaszom:

A mi alapanyagunk a gonosz hajlam. Ez úgy van leírva, hogy “Én megteremtettem a gonosz hajlamot, és megteremtettem a Tórát, mint fűszert.” Ebből az következik, hogy a gonosz hajlam valamilyen fűszerbe, mint valamilyen krémbe van borítva. A Tóra a Körbevevő Fényt (Ohr Makif) hordozza, mely “beburkolja” a mi anyagunkat és visszatéríti azt Forrásához. Más szóval a Tóra az a Fény, mely korrigálja a szándékot, és átirányítja azt arról, hogy saját érdekében dolgozzon, a mások iránti szándékra.

A “gonosz hajlam” az a gonosz, önző érdek iránti vágy. A fény érkezik, és azt “jó hajlammá” változtatja, a vagy a jóra irányuló vággyá, a többiek érdekében irányulóvá.

Ezáltal a Tóra “fűszerré” válik, mivel az csak a “csiptenyit” ad hozzá, és befűszerezi a megszerzés iránti vágyat, hogy az megfelelő szándékkal rendelkezzen. Előzőleg mi azt károsan használtuk, és most azt már helyesen alkalmazzuk. A parancsolatokról szólva azok olyan cselekedetek, melyeken keresztül mi megvalósítjuk a célt, hogy vágyunkat a Teremtőével tegyük azonossá.

Létezik a cselekedetek egy láncolata, melyben az egyik a másikat követi kicsiny dózisokban, bennünk lassan kibomolva. Mi végrehajtjuk azokat, hogy legvégül az összes vágyunk az adakozásra irányul. Ezáltal mi valójában végrehajtjuk a “parancsolatokat”, vagy a Teremtő utasításait (a mi belső korrekcióinkat).

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,257 seconds.