Dr. Michael Laitman

Egy új spirituális szint kezdete

A Zohár, “BeShalach (Amikor a Fáraó elküldte)” fejezet, 441. pont: Írva van arról, hogy “Nem szabad, hogy egy ökörrel és szamárral együtt szántsál”, azaz, a személynek nem szabad teret adnia a gonosz fajtáknak, mivel akkor az ember cselekedetei felébresztik azt amit nem kellene. Amikor ők egyesülnek egymással (az ökör és a szamár) lehetetlen nekik ellen állni. Egy Klipa, melyet “kutyának” hívunk jön elő az oldalukról, és ez a legkegyetlenebb az összes közül…

A Zohár azt is mondja, hogy minden egyes erőfeszítésünk és cselekedetünk azonnal felfedi a Klipa-t (Burkot, kérget) és az ember kudarcot vall, belemerül a Klipa-ba, és akkor fokozatosan egy korrekciót hajt végre, és kijön abból. Ilyen módon ő tisztázza a Klipa-t és nem kell abban benne maradnia többé.

Azaz a spirituális szinteken való felemelkedés mindig zavarodottsággal kezdődik, a jó és a rossz összekeveredésével. Kezdetben minden szint tisztátlannak tűnik nekem. Kétségtelenül létezik benne jó és rossz is.

Nekem a Reformáló Fényt kell odavonzzam ehhez az állapothoz. Ebben az állapotban megjelenve a Fény lehúzza a gonoszt, és én felemelkedem a jó irányában. Ezáltal bármely állapotban melyet én elérek, először én a tisztánlátás hiányát érzékelem, és csak a Fény képes azt ketté osztani.

Először a Fény segít nekem a gonosz felfedezésében, ahogy az mondva lett: “Én megteremtettem a gonosz hajlamot…”, és azt lehajítja. És akkor ott található a “…és megteremtettem a Tórát annak korrekciójára, mivel az abban levő Fény (Or Makif, Körbevevő Fény) reformál”. és akkor én felemelkedek a jó vágyakhoz.

Ezáltal “Nincsen olyan igaz ember a földön, aki jót cselekszik anélkül, hogy előbb bűnt követett volna el”. Nekünk először mindig a gonoszt kell felfedeznünk, és utána azt “el kell hajítsuk”, azaz először el kell merülnünk abban, át kell itatódjunk azzal, meg kell értsük az gonosz, és csak azután szabadulunk meg attól és érjük el a jót.

Ez történik minden egyes tisztázáskor még a legapróbb részletben is. Szóval ne ijedjünk meg ha az akár másodpercenként megtörténik. Épp ellenkezőleg, minnél gyakrabban történik annál jobb.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,662 seconds.