Dr. Michael Laitman

Lehelj lelket a Malkutba

Pontos törvények rendszere vesz körül. Minden, amit felfedezünk, önállóan építjük fel. Igen, a fentről-lefelé lemenet során minden emlék-nyomként (Resimók (remineszcenciák) marad, az alapelem ez, és lentről felfelé haladva felfedezzük ezeket a nyomatokat, képességeiket, s vágyunk, elérésünk, irányulásunk által képezzük a szellemi fokozatok képét.

Ezért nem lehet a fejlődési szakaszokat átugrani. Semmi sem teljes. Nincs előre kész szint – csak mint fogalom, mint nyomat, Reshimot, de nincs benne élet.

mikor az adatok együtt vannak a rendszerünkben, s mind kölcsönösen összekapcsolódunk vágyva feléleszteni a  Malkhut -ot (Királyság, Birtok), akkor a  Resimók elkezdenek feléledni és feltárják a világ képét nekünk.  Malkhut azonos a világgal.

Kérdés:

Mit jelent az, hogy feléleszteni a Malkhut-ot?

A válasz:

Igen, elérem a  Malkhut-ot , a helyet, ahol el vannak raktározva az emléknyomok, a  Resimók , felélesztem erőfeszítéseimmel, vágyammal, életerőmmel ezeket a Resimókat.Malkhut-ban  a Resimók kölcsönös kapcsolatba kerülnek és az élet szelleme hatja át őket, s mindez én miattam.

felemelem a szellemi vágyamat és ezzel a vággyal összhangban a Malchut a Felső Vágyat bevonzza, és látom benne a világ képét. Mindig látom a saját világképemet, mind a 125 lépést, a Közelség (Acilut– nemesség)  Malkhut -ot.

Ha igénylem, követelem s vágyom a rendszer felélesztését, amely most az eredeti megtört állapotában van a Malkhut –ban, meglátom ezt az életteli képet. Ez az én szellemiségbeli (spirituális) életem.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.