Dr. Michael Laitman

Hogyan kerülhet át, a szívhez?

A teremtés anyaga, az élvezet megszerzésének akarását jelenti a mi számunkra. Mi semmilyen cselekedetet nem tudunk megtenni, kivéve azokat, amelyek szükségesek az élvezet megtapasztalásához. Csak a vágyaink igényei alapján cselekszünk, amelyet „helynek” (Makom) nevezünk.

Írva van, “A személy, csak azon, helyen tanul, ahol a szíve vágyakozik,” ami azt jelenti, hogy a szükségből és a törekvésből tanul. Ebben az esetben, mi a haszna annak, hogy itt ülök, és megpróbálok valamiféle szándékot felépíteni magamban? Ez mind hazugság. A szív vágyakozik valamire, és én még azt sem tudom, mit akar.

Tehát, nem lenne jobb, egyszerűen olvasni a szöveget, minden reménykedés nélkül, hogy az eljut a szívünkig? Hogy tudjuk megváltoztatni a vágyat, ha mi magunk vagyunk ez a vágy? A kabbala válasza erre a következő: Egyesülnötök kell, és mindegyikőtöknek magába kell foglalnia az összes többit, keresni a közös vágyát mindenkinek, erősíteni azt, és megváltoztatni. Meg kell változtatni a szándékot és a célokat, a környezet segítségével.

A többi, nem tőlünk függ. Baal HaSulam elmagyarázza a ” Szabadság” című cikkében, hogy amikor mi egy csoport részei vagyunk, azzal együtt „áramlunk” és az befolyásol bennünket minden módon. Azonban megvalósíthatjuk, amit akarunk, mivel elkezdünk cselekedni az új vágyunk akarat által, amit a csoporttól kaptunk meg.

Időről időre, a személy megpróbál kapcsolódni a csoporthoz, és a vágyát megváltoztatni. Ennek köszönhetően, eljön tanulni, különböző kérésekkel és felveszi a Felső Fényt, ami folyamatosan megújult, és amely meg fogja változtatni őt, és a tiszta cél irányába tovább húzza, a magasabb fokozatra.

Még ha a vágyam egoisztikus is, minden előnyt szeretnék ebből a világból, és abból is amibe tartok, megszerezni. Semmi más nem érdekel, mint a Teremtő. Azonban mindeközben, a csoport körülöttem emelkedett dolgokról beszél.

A spiritualitás szemszögéből, lehetséges, hogy az összes barátom hazug, csak annyira ékesszólóan beszélnek, hogy az engem inspirál. Ennek eredményeképpen az én egyszerű, egoista vágyam mentén, vonakodva fogadok el, egy új irányt a csoporttól, az adakozás felé. Szeretnék ennek a része lenni, és elkezdeni értékelni az egységet.

Akár vágyom erre, akár nem, átitatódom a csoport értékeivel. A barátaim a részemmé válnak, és a szándékom megváltozik. Most, amikor a Fény befolyására vágyom a tanulás során, magától értetődő módon megérkezik, köszönhetően a “vírusnak” amit a környezetemtől kaptam. Most már van valamim, a saját egómon kívül, egy új irányom a cél felé, amire nem vágytam, és amit még csak elképzelni sem tudtam ezt megelőzően.

A csoport kötelez engem, ezt megtenni. Ennek az oka az, hogy a gyökereinkben, össze vagyunk kapcsolódva, egy lélekké, és ezért, átitatódóm a barátaim vágyaival, és ezek befolyásolnak engem.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,653 seconds.