Dr. Michael Laitman

Nők, férfiak és a kölcsönös biztosíték

Kérdés:

De igaz, hogy a kölcsönös biztosítéka  nőkre is vonatkozik?

A válasz:

Bizony, férfiak is nők is, nemtől függetlenül el kell érjék a kölcsönös biztosíték szintjét. Azért mondjuk, hogy a férfiak a  Szinaj (Gyűlölet) hegyénél álltak és a nők körbevették őket, mert ez zajlik belül a szellemiségi 8adó) tulajdonságainkban odabent.

A  “nő” jelképezi az örömkapó kéjvágyat, míg a “férfi” a vágy legyőzését jelképezi, az adást. Héberül a “férfi” az “gever”, vagyis a “hit-gaber” azaz “legyőz” igével kapcsolatos. Ez az Adásvágy, ami felfedezi magában az ellenkező vágyat, a Szinaj /gyűlölet/ Hegyét.

Az egység, azaz a kölcsönös biztosíték mindenkire vonatkozik. A nőknek is belsőleg próbálni kell egybetársulni mindenkivel, pont, mint a férfiaknak. Ámbár a  férfiaknak kifelé is ki kell mutatni, a nőknek csak befelé elég.

Ezen túl a nőknek “nyomasztani” kell a férfiakat. EZ azért van, mert a férfi természete szerint a nőre hallgat, a feleségére. A feleség olyan, mint az anyja: így érzékeli a mélyben.

A férfi alapképlete a Zeir Anpin /rövidorrú/ helye két nő közt van, a két Nukva közt van:MalchutBina között. Anyja a  Bina, neje a  Malchut. Hiányait, vágyait a feleség, a  Malchut diktálja, s anyja a Bina odaadja a beteljesedést, kielégülést.

Azaz nem fordulhata   Bina irányába a  Malchut nélkül s ha odafordult, nincs más választása, amit a Bina odaadott, tovább kell adni a Malchut számára. Így működik a férfi. Ezért van, hogy öntudatlanul anyjának érzi a feleségét.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.