Dr. Michael Laitman

A szeretet és jóság erőtere

Shamati 1: Írva van: “Nincsen más Rajta kívül”. Ez azt jelenti, hogy nincsen más erő a világban mely képes lenne ellenállni Neki.

Egyetlen Felső Erő uralkodik az egész Univerzumban. És amit az ember lát, hogy vannak olyan dolgok a világban, melyek tagadják a Felső Irányítást… másszóval úgy tűnik számunkra hogy több fajta ellentétes erők léteznek a világban melyek győzedelmeskednek egymás felett, és lehetséges segítséget kapni a másik ellenében, felhasználva ezt a “többszörös erőt”. ..az oka ennek az, hogy mindez az Ő akarata.

Ez az egyetlen Erő, mely totális hatalommal rendelkezik, azt akarja, hogy mi annyira összezavarodjunk az erők, vágyak, fajták és tulajdonságok sokasága által, hogy ebből a káoszból mi magunk elkezdjük összegyűjteni ezt az egy Erőt. Úgy tűnik nekünk, hogy ez az élet több arcú, és bonyolult, de mindezt nekünk egy vágyhoz, egy célhoz és egy működő Erőhőz kell levezessük.

Ez hasonló ahhoz, ahogy mi a gyerekeket tanítjuk azáltal, hogy feladatokat adunk ahol nekik össze kell rakniuk, és meg kell javítaniuk valamit, ami összetört, ami nincs kész, vagy nem teljes. Nekik kell azt korrigálniuk, és nekik kell azt teljessé tenniük saját maguk által. Ez az ahogy cselekednünk kell életünk minden egyes pillanatában.

Úgy tűnik nekünk hogy nagyon nehéz keményen dolgoznunk életünkben, és erőfeszítéseket tennünk, de ha mi csak egy dolgot tennénk mindezen materiális cselekedetek mögött – hogyha mi teljessé tennénk a Felső Erőt annak érdekében, hogy meglássuk azt, hogy csakis Ő az az aki cselekszik, akkor nem lenne szükségeünk semmilyen más cselekedetre!

Mi a materiális világban dolgozunk annak érdekében, hogy sok fajta dolgot hozzunk létre, de valójában csak egyszerűen elmenekülünk attól, hogy megoldjuk az egyetlen, apró problémát: hogy felfedezzük, hogy mindezen problémák, részletek, gondolatok és különbségek mögött egyetlen Erő áll velem szemben. Létezik Ő és én, és közöttünk Ő felépítette mindezeket a dekorációkat melyek megzavarnak engem, hogy azokon keresztül megtaláljam útamat Őhozzá, és érezzem, hogy mindazok Tőle jönnek! Ezt hívjuk tisztázásnak.

Amennyiben életem minden egyes pillanatában, teljesen mindegy mit is teszek, akár valaki mással beszélek, vagy valaki engem támad, vagy ellenkezőleg valaki engem jószándékkal közelít meg, vagy valami történik az egészségemmel, pénzemmel, munkahelyi helyzetemmel vagy akár a családomban, amennyiben minden egyes történés, esemény mögött én megpróbálom felfedezni a Teremtőt, akkor én elkezdek mindent egyetlen hálózatba tömöríteni, mintha szövést végeznék. Akkor elkezdem látni, és feldeni a kapcsolatok eme rendszerét: az Ő programját, és velem való attitűdjét mindezen embereken keresztül, és az összes lehetséges élethelyzeten keresztül.

Akkor én hirtelen elkezdem megérteni mi is történt a múltban és elkezdem látni, hogy mit tesz majd Ő velem a jövőben. Ő kissé elkezdi láttatni velem minek kell megtörténnie különböző problémák esetén kisgyerekként tanítva engem. El kell fogadnom ezt az életet mint csak egy kutatást Irányában – hogy megkeressük és megtaláljuk Őt! Mindazon erőfeszítések után melyeket megtettünk, állandóan azt kell lássam, hogy “Nincsen más Rajta kívül”, és minden csak Tőle jön!

Ennek olyan mértékben kell megtörténnie, hogy amikor én a legnehezebb és legkellemetlenebb helyzetben vagyok, amikor teljes kimerültséget és tehetetlenséget érek el, és teljesen képtelenné válok arra, hogy a Teremtőhöz kapcsolódjak, mindennek ellenére én a Teremtő irányába fordulok, és keresem az okot, hogy ez miért érkezett hozzám ebben a formában és honnan is jön mindez. És akkor én felfedezem mennyire csodálatos is mindez…

Én elkezdem az általános kép összes alkotóelemét megfelelő sorrendbe tenni és hirtelen felfedezem hogy Ő állított mindent fel, és mindezt csakis az én érdekemben tette, hogy segítsen engem új felfedezéseket tennem! Előbb utóbb én felfedem, hogy körülöttem minden az irányomban való Ő attitűdjének az összefüggő hálózata a teljes Univerzumon és a Felső Világokon keresztül. Én körbe vagyok véve az Ő szeretetének erőterével, és én annak központjában vagyok. Ezt nevezzük úgy, hogy a Teremtő felfedezése teremtményei számára.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.