Dr. Michael Laitman

Utasítás az egoizmus konzerválására

A Zohár Könyve bevezetés, “BeLaila DeKala (A menyasszony éjszakáján)“ fejezet: …aSitra Achra csak egy vékony fénysugarát birtokolja, a Machut illuminációjának. Ezt tekintjük Shoresh [gyökér] állomásnak, és ez elegendő a Klipot fenntartásához… Ezt a Shoresh úgy is nevezik, “a finom fonál,” ami a vékony gyökér kapcsolatot jelenti, a bűnhöz. “Először hasonló egy pókhálóhoz, később egy kosárfonat lesz belőle”

A  Klipa egy Kelim amit képtelen vagyunk korrigálni még a szándékkal, vagy az adakozással. Nagyon fontos, és nagy erejű vágyakról beszélünk, amelyekben a legnagyobb Fények kerülnek feltárásra a későbbi, végső korrekció során. Elméletileg nincs lehetőségünk bármit megtenni, ezekkel az élvezetekre irányuló vágyakkal. Csak kiválogathatjuk ennek a részeit, és eldöntjük, melyekkel vagyunk, képesek vagyunk dolgozni különböző feltételekkel.

Ami a többi vágyakat illeti, tudnunk kell róluk, folyamatosan őriznünk kell őket, hogy ne törhessenek ki, és küzdjenek ellenünk. Izrael összes ellensége azokat jelenti, akik gyűlölik „az egyenesen a Teremtőhöz való törekvést,” amelyek nem mások, mint azok a hatalmas, egoisztikus vágyak, amelyeket még nem tudunk kikorrigálni. A  Tóra úgy nevezi ezeket, hogy „a nemzetek, melyek soha nem engedik Izraelt létezni.”

Természetesen mi értjük, hogy ezeknek a harca, az egoizmus felébredése, amely a személy hasznáért van. Ezek biztosítják a számára a korrigálatlan vágyainak a feltárását, és a „meggyilkolásukat,” ami azt jelenti, hogy mindig található bennük egy új rész, ami korrigálható, és hozzákapcsolhatja a személy, hogy az adakozás érdekében legyenek felhasználva.

Így, a vágyaink egoisztikus része miatt kell aggódnunk, amelyek még nem tárgyai a korrekciónak. Támogatnunk kell ezek létezését és végre kell hajtanunk bizonyos spirituális munkát ezek érdekében.

Ezen felül, ezeket érzem magamban. Nem elég egyszerűen levágni, és nem használni őket. A jelenlegi fázisban, korrigálom őket azáltal, hogy egy csekély illuminációt biztosítok a számukra, ezt jelöli a Kuf (ק) betű, melynek az alsóbb része, leszáll a vonal alá, egy kis izzást visz oda, a BYA világába, és a Klipothoz, ami ott van.

Ez hasonló ahhoz, ahogy egy beteg ember kapcsolódik az életfenntartó gépekhez, a sürgősségi osztályokon.  Ez nem olyan, hogy teszek, mintha ezek a vágyak nem léteznének, éppen ellenkezőleg, beismerem, hogy ezek vannak, és uralkodom rajtuk. Kiderült, hogy függnek tőlem, mert támogatást kapnak tőlem, egy kicsiny életszikra formájában.

Szükségünk van a Klipara, mert, mint egy héj, „védik a gyümölcsöt,” az érés időszakában. Ennélkül a cselekedetek nélkül, képtelenek vagyunk elkezdeni a Malchut korrekcióját.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,682 seconds.