Dr. Michael Laitman

Egy spirituális erősítő

Kérdés:

Mit kell tennünk annak érdekében, hogy az egység ama magasztos állapota felé spiráljunk, mely a Zohár Könyvében létezik?

Válaszom:

Mindez a csalódásból adódik. Teljesen mindegy én most mit mondok nektek, az nem segít benneteket amíg ki nem fejlesztetek egy sürgős ürességet, aspirációt, egy abszolút szükséget, Csak ebben az esetben fordultok majd a csoporthoz.

Amikor tudod, hogy hatalmas problémád van, életed veszélyben van, vagy beteg vagy, akkor segítségért rohansz. De amikor nem érzed betegnek magad, nem látod, hogy probléma előtt állsz, vagy nem hiszel abban, hogy bármi is segíthetne, akkor nyugton maradsz. Ezért van szükségünk a hiányosságra. Vagy a Teremtő ad nekünk hiányosságot ahogy Ő lök minket hátulról a szenvedéssel, vagy mi létesítünk kapcsolatot környezetünkkel nem várva meg a szenvedést, megpróbálva egy pozitív reakciót kiváltani abból.

Én úgy érkezem el a környezetemhez, hogy nem érzem annak szükségszerűségét, egyerűen a Kabbalisták tanácsait követem. Ők bölcsek, és én hallgatok rájuk. Ez azt jelenti, hogy a Teremtő az ember kezét a jó hitre helyezi és azt mondja: “Vedd ezt magadhoz, vedd ezt magadhoz, miért akarsz szenvedni?”

És akkor mi megkapjuk a plusz vágyakat a csoporttól. Ez az ahogy mindez működik. Azok akik szerencsések ahhoz hogy mindezt meghallják a csoporthoz fordulnak, elrendezik magukat a vágy eme erősítőjének az irányában, és eljönnek a Teremtőhöz a csoporton keresztül.

Legvégül a csoportnak kell a személyt a Teremtő irányába fordítania. A csoporttal való kapcsolat, és a mi teljes munkánk a vágynak a Kli-nek a felkészítése. És akkor mi elérkezünk a Teremtőhöz.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,632 seconds.