Dr. Michael Laitman

“A húsomból látom a Teremtőt”

A Zohár, (“Zohár Bevezetés,”  “BeLaila De Kala (Menyasszony éjszakája),” 130: “A Jeszod korrekciója a Brit Milah (körülmetélés). Ezért a szerződés (brit) “kezünk munkájának” neveztetik, mert leválasztjuk az előbőrt (Orla) a kezünkkel a Jeszodról (Alapról). Ez csak a kijavítás végéig tart. ”

A Kijavítás Végéig (Gmar Tikkun) a lélek tíz szférájában működünk. Kezdve az önző birtoklás, a Malchut lenyírásával, vagyis a kijavíthatatlan vágyak kizárásával. Levágjuk a vágyakat a Jeszod-ig s csak a fölötte levő hordozókkal dolgozunk, amennyire bele tudjuk olvasztani az értelembe, a Biná-ba.

Ez a körülmetélés egysége – deaktiváljuk a használhatatlan vágyakat a Gmar Tikkun-ig. Csak a korrekció végén lesznek kijavítva. De a többi kehely (kelim) a Keter-től Jeszodig megkaphatja az adás Fényét.

…mondva van: “Húsommal látom a Teremtőt.” Külön a  “húsommal,” mert az egyesülés szerződésének elfogadásával az ember látja a teremtőt.

“Húsommal” az a fogadó hordozó kelyhet, eszközt, Kelim-et jelenti. Az adó Kelim az feljebb van, a Tifferet közepén és a kapó-kelyheket hívják (mert lent vannak) “húsnak” és “bőrnek”.

A Teremtőt (a Hochma Fényét) csak a kapó kelim-ben lehet látni, de csak a “hús” szinten (Bászár). nem érintjük a “bőrt”. Vagyis megállunk a hármas szinten (hús,  Behina Gimel), s nem érjük el a negyediket (bőr, Behina Dalet)

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,295 seconds.