Dr. Michael Laitman

Mikor a Rejetett feltárul

Kérdés:

Vision of Goodness,(Jó látása) írva van: “És az embernek a PARDESPshatRemez, DrushSod, 4 szintjén meg kell testesülni.” Tényleg sokszor meg kell testesülni a  PARDES szintjein (az egyszerű, a hasonlati, az utalási, s a titkos) szinteken a javítás végét elérendő?

A válasz:

Először érem el az egyszerű tóra-magyarázatot, a  “Pshat,”-ot. Eddig mi itt  a rejtett, titkos  “Szod,” jelentést tanultuk, ami azt jelenti: tanulok, de nem értek semmit, titkos ez nekem.

Aztán világosabb lesz a rejtett és utalás “Remez” szintre jutunk, majd a hasonlatszerű

Drush” (allegoria), s utána érünk el a szimpla szintre: “Pshat” . Négy világ van:  Asszija, JeciraBeria, s Acilut.  Itt most az asszija bejáratánál tanulunk, s semmit nem értek – vagyis a titok , a szod tanulása ez.

Aztán átjutok az Asszija (csinbálás) világából az Alkotás , alakítás (jecira) világába s  hasonlatokat, a drus-t fogom tanulni, s onnan átjutok a teremtés világába, az “utalás”-ba, a Remez-be, ahol az acilut (Közelség) az egyszerű szintre vsiz, a  “Pshat.”-ra.

A “Pshat”  a legnagyobb elérés, ahol nincs rejtettség, minden világos, nyílt s egyszerű. A Fények betöltik a Kelyheket (hordoszók, kli-k), ahol mindent értek!

Mindenkinek ezt kell elérnie a lelkében a társakkal, a teljes kijavításig.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.