Dr. Michael Laitman

Természetünk megváltoztatása

Az emberi természet teljesen önző. Ezért van az, hogy a személy nem képes azt saját maga által átváltoztatni, és szüksége van a külső erőre a változáshoz. Ezt az erőt csakis a Kabbala csoporton belüli tanulása által vagyunk képesek magunkra vonni.

“Valóban elismerem hogy ez egy nagyon nehéz dolog. A személy nem képes megváltoztatni a saját maga teremtésének természetét, mely a csakis maga felé irányuló megszerzés, még kevésbé képes saját természetét az egyik végletből a másikba átváltoztatni, azaz ahelyett hogy maga számára kapjon meg csakis az adakozás érdekében cselekedjen.

Mégis ennek okán adta a Teremtő nekünk a Tórát (a Kabbala bölcsességét) és a parancsolatokat (Micvot) (csoporton belüli cselekedeteket), melyek cselekedetére csakis azzal a céllal vagyunk utasítva hogy elégedettséget adakozzunk a Teremtőnek. (Báál HaSzulam, “Beszéd a Zohár Könyvének befejezésének tiszteletére”)

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,634 seconds.