Dr. Michael Laitman

Vissza a Zohár Könyvéhez

A Kabbala bölcsessége azért lett nekünk megadva, hogy korrigáljuk állapotunkat. Miután leereszkedtünk a Végtelen Világból (Ein Sof) a korporeális világba, mi képesek vagyunk visszaemelkedni a Végtelen Világba a Kabbala módszerének a felhasználásával. Mikor vagyunk képesek minderre? Ahogy mi azt úgy használjuk fel, ahogy az szánva lett.

A Végtelenségben mi mindannyian egymáshoz vagyunk kapcsolva, mint egy ember egy szívvel. Mi összeolvadunk szíveinken keresztül, a testeinktől függetlenül. A “szíveket” úgy kell tekintsük mint vágyakat, szándékokat, vagy akár gondolatokat. Végül is a gondolat arra szolgál, hogy felerősítsen egy bizonyos vágyat, az egy olyan eszközként szolgál, mely a vágyon dolgozik.

Ezáltal nem az lett mondva: “Mint egy ember egy szívvel és egy elmével”, hanem csak “Mint egy ember egy szívvel”, mivel ez elégséges. Nekünk vágyainkat kell eggyé fűznünk. Milyen fajta vágyainkat? Azokat a vágyakat melyek a teremtés céljára irányulnak. Ezek azok a vágyak melyeket össze kell kapcsolnunk. Azok a Végtelenségből terjednek ki, hogy mi őket egyesíthessük, korrigálhassuk.

A mi teljes problémánkat az edények (Kelim) törése, és a szétválasztás okozta, ahogy ezek a vágyak, vagy szikrák eltávolodtak egymástól. Ennél fogva a korrekció ezek egymáshoz közelebb vitele, és a teljes összeolvadás elérése. Ez a mi erőfeszítéseink útján történik meg, amikor mi arra vágyunk, hogy egyesüljünk miközben a hiteles elsődleges forrásokat olvassuk, a Kabbalisták által írott munkákat, akik az egység és korrekció elérésének állapotában voltak.

Ezzel a szándékkal kell a Zohár Könyvéhez fordulnunk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,146 seconds.