Dr. Michael Laitman

Az átmenet nehézsége

Az ember mindig valláshoz, vagy valamilyen hithez ragaszkodott, mivel valahogy meg kellett hogy ragadja a spiritualitást, mint  egy kisgyerek aki megnyugszik amikor kedvenc kitömött állatkáját, vagy takaróját öleli. Az embernek szüksége van hasonló “segítőszeközökre” egész életében. Manapság azonban, amikor önzőségünk olyan méretekre növekedett, hogy már nem lehet egy játékkal kielégíteni, a személy elveszíti azt, és nem tudja hogy mit ragadjon meg.

És akkor minden elfogadottá válik, és senki sem törődik már semmivel, a “jó és gonosz” elképzelése, vallás és moralitás többé nem köteleznek. Ez egy hatalmas problémává válik a társadalom számára.

Ez az amikor nekünk a Kabbala bölcsessségét kell hirdetnünk olyan gyorsan ahogyan csak lehetséges, hogy kicseréljük az eltűnő kengyelt, zablát, egy olyan funkciót melyet elsősorban a vallások töltöttek be eddig, hogy az emberiséget kordában tartsák.

A Kabbala mindezt úgy teszi, hogy az emberiségnek egy célt ad, és azáltal, hogy felfedi a Felső Irányítást az embereknek. Az embereknek nem szabad azt gondolniuk, hogy nincsen felső irányítást, igenis létezik az! Azonban a moralitás rendszere helyett, amely megfélemlíti az embereket a túlvilági bűntetés által, nekünk valójában fel kell fedeznünk az Irányítót. Anélkül lehetetlen átélni ezt a zavaros átmeneti időszakot, amikor az emberiség megszabadul mindentől, mely visszatartja őket.

Korábban minden egy tiszta mintába illeszkedett. Mindenki tudta hogyan öltözködjön a társadalomban megszokott szabályoknak megfelelően társadalmi hovatartozásától függően. Most itt az ideje a teljes szabadságnak, amikor minden megengedett. És mindez még csak a kezdet. hamarosan minden szégyen és moralitás kirepül majd az ablakon.

Ahelyett, hogy vallás, hit, a büntetéstől való félelem ebben vagy a túlvilágban, a Pokol vagy Mennyország igérete, a társadalom véleménye irányítana minket, mely mindenkit (legyen az rabszolga, földműves, vagy úr) helyéretesz az élet normáit diktálva még az öltözködést is, ehelyett hirtelen teljesen féktelenül találjuk magunkat. Mindez szándékosan történt annak érdekében hogy az eddigi irányítást helyettesítse a Felső Irányítás alá való tudatos alávetéssel.

Az átmenet maga azonban tele van problémákkal. Csak amennyiben az emberiség egy bizonyos része megtalálja kapcsolatát a Felső Irányítással, a Teremtő “zablájával és ostotrával”, és amennyiben ők ahhoz adaptálják magukat példaként szolgálva mások számára, akkor lehetséges könnyebbé tenni mások számára annak elfogadását.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,672 seconds.