Dr. Michael Laitman

Egy szűrő a vágy fekete kozmoszán

Mi a Fény óceánjában vagyunk, csak egy edényre van szükségünk (Kli-re) annak érdekében hogy felfedezzük azt (a Fényt). Ez olyan mint a kozmikus űr, mely abszolút sötétnek tűnik nekünk. Én belépek az űrbe és ott semmi sincs mely a napfényt leblokkolná számomra. Akkor miért nem érzem a fényt, miért látok mindent teljesen feketének magam körül?

Mindez azért van, mivel a fénynek semmi nem áll a rendelkezésére melybe beleütközhetne, semmilyen korlátozással nem találja szemben magát. Léteznie kell valaminek, ami ellen áll, és akkor érezni fogjuk azt. Amennyiben egy korlátot teszünk megunk mellé a külső térben, világűrben, akkor a fény beleütközik, és akkor mi hirtelen meglátjuk, hogy az ott van!

Amennyiben elvesszük a korlátozást, akkor a fény ismét eltűnik majd. Ezért van a fényt nem vagyunk képesek önmagában érezni, még a materiális fényt sem! Ha nem létezne a föld körüli atmoszféra, a levegő összes részecskéivel, nem lennénk képesek a fényt látni. Akkor sötétséggel lennénk körülvéve, mint a hold mivel semmi sem lenne, mely megállíthatná a fotonokat, a fény részecskéit.

Ennél fogva az egyetlen dolog amire szükségünk van az a Kli (edény) a Fény felfogására. Először annak ellentétesnek kell lennie a Fénnyel, azaz annak a megszerzés iránti vágynak kell lennie, mivel a Fény természete az adakozás iránti vágy. Emellett az edénynek egyeznie kell a Fénnyel a cselekedete szempontjából – annak is az “adakozás érdekében” kell léteznie.

Amikor a mi megszerzés iránti vágyunk megszerzi az “adakozás érdekében” szándékát, az a Felső Fény felfogására szolgáló edénnyé válik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.