Dr. Michael Laitman

Az örökkévaló lelket keresve

Kérdés:

Létezik valami örökkévaló bennünk?

Válaszom:

A materiális test minden szempontjából mi egyszerűen állatok vagyunk, habár fejlettebbek, érzésekkel és elmével ellátva. Mindennek ellenére minden test halandó.

Létezik egy második természet, az adakozás iránti vágy, melyet úgy hívnak, hogy spirituális világ, vagy “az Istenség része Felülről”. Emellett minden más az önzőséghez tartozik, az állati szinthez, vagy a materiális világhoz. Ennél fogva egyenlőre semmink sincs mely minket az örökkévalósághoz kötne, kivéve azt a pontot, mely az örökkévalósághoz tartozik. Ennek a pontnak egy megfelelő környezetet kell szerveznie maga köré, fejlődése érdekében.

Én nem az állati lélekről beszélek, mely életet ad a testnek, mely a kövületi, növényi, állati teremtményekben jelen levő “életerő”. Emellett az embernek van egy valódi eredendő pontja, melyet ki kell fejlesztenie. Emiatt a pont miatt hívjuk őt “embernek” – “Ádám”-nak, “hasonlónak” (Dommeh) a Teremtőhöz, melynek a szintjét mi elérhetjük.

Az egyszerű ember semmi mást nem tartalmaz ezen a ponton kívül mely spirituális vagy örökkévaló lenne. Mint ahogy az ő állati teste él, az meg is hal, és semmi nem marad belőle! És akkor mi van azzal a ponttal, legalább azt megtarthatjuk? Nos, az valaha is benne volt a testben? Nem, az nem tartozik a testhez. Mi soha nem leszünk képesek ezt a pontot egy másik személybe átültetni valamilyen más testrésszel.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.