Dr. Michael Laitman

Semmid sincs amivel egyedül a Teremtőhöz járulhatnál

Amikor mi “parancsolatokról” (Mitzvot) beszélünk, mi azokra a vágyakra utalunk, melyek engem a többi emberhez kapcsolnak. 613 (TARYAG a Gemátriában) ilyen vágy létezik, és nekem korrigálnom kell azokat a Reformáló Fény (melyet “Tóra”-nak hívunk) segítségével.

Amennyiben én folyamatosan dolgozom azon, hogy kapcsolatot hozzak létre felebarátommal, akkor nincs mit korrigálnom. Amennyiben az ember egyedül van, akkor semmivel nem rendelkezik amivel a Teremtő elé járulhatna, csak egy spirituális szikra és az állati vágyak melyeknek nincs szükségük korrekcióra.

Amennyiben mi korrigálni akarjuk magunkat, fel kell tárnunk a törés helyét a Teremtő előtt, de mi nem vagyunk képesek erre egyedül. Egy ember egyedül nem képes átvészelni a törést, és annak feltárását sem, ahhoz legalább két ember szükségeltetik. Ennél fogva mind a 613 vágy, melyeket mi a Reformáló Fény segítségével korrigálunk, az a mi másokkal való törött kapcsolataink korrekciója.

Az a Fény mely azelőtt kitöltötte a közöttünk levő kapcsolatokat, és fenntartott minket, eltűnt. Most nekünk azt vissza kell hívnunk, és vissza kell azt vezetnünk saját helyére. Amikor a Fény visszatér, az először a mi kapcsolatunk törött helyét javítja ki, majd ki is tölti köztünk lévő kapcsolatot.

hzs

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.