Dr. Michael Laitman

“A hely (makom)ahol én és a Teremtő találkozunk”

Kérdés:

Honnan jön az egységért s a javításért az ima? Hogy kezdek hozzá kérni?

A válasz:

Kiáltunk s kérjük a kijavítást, de ez hamis és megjátszás.Mi alig észleljük, hogy ez csak játék a szavakkal.

Viszont ha a csoporttal dolgozom és hagyom, hogy hasson rám, ezzel a szabad választásomat gyakorlom, s akkor átadja nekem a lelkesedését és motivál a szellemiségre. Ekkor más nem hazugság, mert a társak hatására teszem. Mesterkéltnek tűnt, ahogy elkezdtem a csoportba járni, de ahogy megdolgoztak, elkezdtem komolyan venni.

Ilyen vagyok: része vagyok egy kollektív szisztémának, s ez a teremtés kezdete óta így volt. Ezért nem szabadulhatok a környezet hatásától.

De most már az én vágyam, hogy hassanak rám a társak, erőfeszítést teszek ezért. Ha mosta társak vágyával fordulok a Teremtőhöz, kapni fogok választ. Ez a vágy egyedi: az egység vágya.

Ha magamtól akarok velük egyesülni és kiáltok e vágy teljesítésért a Teremtőhöz, érzem, hogy ez hamis kérés. Nem is tekintődik igazinak (Női vizeknek, MAN or Mayin Nukvin, ), hanem hazugságnak. Noha van jó is benne, idővel látom, hogy nem megy.

De ha a társakhoz fordulok, a csoporthoz, őket felemelve s a magam fontosságát csökkentve, s ezáltal új vágyat kapok, az ő kérésüket továbbítom a Teremtőnek s ez nevezhetőMAN-nak. Erre lesz válasz fentről s ez a  MAD (Mayin Duchrin, Hím Vizek), ami tényleg összeköt majd a társakkal, a csoporttal, s ezen belül fogom érezni a teremtőt.

Ha ezen a módon részévé válok a csoportnak a magam kérése alapján, feltárul nekem a teremtő. De közvetlenül éntőlem nem indulhat önzetlen tett vagy vágy.


Köztem és a teremtő közt a csoport s benne találkozunk. Fölemelem a teremtőhöz intézett imámat a csoporthoz. Válaszként a csoporton keresztül küldi a választ s ezáltal a csoporthoz emelkedhetem s megtalálhatom benne a teremtőt.

Kell a csoport közém s a teremtő közé. Ezért hívják a csoportot a “helynek” mert ott találkozunk, Ő és én.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,133 seconds.