Dr. Michael Laitman

Egy élet tele ismeretlennel

A személy ebben a világban élve nem tudja mi történik vele a következő pillanatban. Nem érti meg hogy azok a dolgok melyek tegnap történtek vele miért is történtek, és hogy gondolatai és vágyai honnan is származnak. Úgy érzi, hogy ő kiszámítathatlan erők által van irányítva, mintha ő a levegőben függene múltjávan, jelenével és jövőjével kapcsolatban. És ő próbál valamilyen fajta támogatást találni, magyarázatot keres az Univerzumra a logikus gondolkodás és hipotézisek segítségével.

Az önzősége növekszik és egyre több és több kérdést kérdez életével kapcsolatban, és arról mi vár rá halála után. Minnél több erőt nyerünk technológiai fejlődésünk által, mely ellentétes a természettel, annál erőteljesebben csap vissza ellenünkben a természet, arra kényszerítve minket hogy választ találjunk arra, hogyan is vagyunk irányítva, és mi az életünk értelme. Ennek eredményeképpen mi úgy érezzük, mintha légüres térben léteznénk.

Amikor az ember barlangokban élt és mammutokat kergetett, úgy gondolta mindent tudott saját életéről. Sokkal inkább érezte és megértette a világot mint mi magunk. Mi más részről elégedetlenek vagyunk bármely létező elmélettel kapcsolatban. Egy tiszta érthető válaszra van szükségünk, mivel képtelenek vagyunk megfelelően elrendezni még egyszerű mindennapi életünket is. Olyan sok kérdés jelenik meg előttünk, hogy képtelenek vagyunk megbirkózni velük.

Ez olyan mint a matematika: annak érdekében hogy megtaláljunk egy ismeretlent, elégséges egy egyenlet. Hogy két ismeretlen megtaláljunk két egyenletre van szükségünk. Azonban a mi életünkben számtalan ismeretlennel találjuk magunkat szemben, miközben egyre kevesebb adat vagy tény áll rendelkezésünkre melyekkel egy formulát, egyenletet építhetnénk.

A múlt filozófiai és vallásos magyarázatai többé nem működnek számunkra, nem vagyunk képesek azokra támaszkodni. Mi már tényeket és bizonyítékokat követelünk, azaz elérést, megértést. Amennyiben megértenénk hogy nincsen semmilyen szabad választásunk, akkor egy teljesen más fajta társadalmat építenénk abban más fajta viszonyokkal, és egy teljesen más jellegű igazságügyi és büntetési rendszerrel. A probléma melyre a Kabbala megoldást ajánl az nem elméleti, hanem nagyon is gyakorlati: hogy meghatározzuk hol és hogyan vagyunk képesek befolyásolni, és megvalósítani ezt a lehetőséget.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,661 seconds.