Dr. Michael Laitman

Az élet a vágyon belül

Kérdés:

A Zohár olvasása közben hogyan vagyok képes magamat a szöveggel azonosítani ahelyett hogy valamilyen absztrakt erőket képzelek el?

Válaszom:

Mi csak egyetlen dolgot vagyunk képesek elképzelni: a közöttünk levő kapcsolatot. Végül is mi a Malchut-on belül létezünk. A Malchut részei egységre lépnek egymással minden lehetséges kapcsolatban. Ez a kapcsolatok egy hálózata mely állandóan változik, mint egy elektromos készülék vagy komputer. Az anyag, az élvezet megszerzésére szolgáló vágy az nem változik, az egy merev vágy.

Az erők a vágyon belül elkezdenek dolgozni, a vágy anyagul szolgálva amellyel ők képesek egymáshoz kapcsolódni. Mi ezen a vágyon belül létezünk azzal az erővel együtt mely abban dolgozik. És minden amit ez az erő végez a vágyon belül azért történik, mivel mi teremtettük ezt ilyen módon, mintha mi azt egy modell felhsználásával nyomtattuk volna, ennyi az egész. Ezen a vágyon belül “impulzusok” léteznek, a jó és gonosz erői, Fény és sötétség, két befolyás a Teremtőtől mely keresztül halad ezen a vágyon. Mi úgy érzékeljük és érezzük valóságunkat, mint “én” és a “világ” melyben élek, és melyet ezen az anyagon belül érzek. Mi csak azokről az erőkről beszélünk melyek ezen az anyagon belül működnek, az élvezet megszerzésére szolgáló vágyon belül.

Ezáltal amikor mi a Zohárt olvassuk, mi teljesen el akarjuk hagyni ennek a világnak a képét, mivel az nem valódi. Én az élvezet iránti vágyon belül helyezkedem el, és az erő mely azon belül dolgozik megmutatja nekem magát. És akkor semmi más nem létezik, sem képesk, sem formák.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.