Dr. Michael Laitman

Hogy használjuk a Zohár könyvét?

Kérdés:

Itt néha úgy érzem, nem mindent tudunk kinyerni a könyvből, a  Zohár-ból. Hogy használjuk a kabbalista szövegeket?

A válasz:

Talán úgy kéne elképzelni, hogy köztem és a többiek között vannak a világok, a mostani helyedtől a Végtelenig (Ein Sof). Ha elérsz a másik emberhez,a  társig, és egyesülsz vele (a felső iránti vágyban), akkor ezzel eléred a Vég Nélküli Világot.

Ezen az úton találod a rejtett világokat, a  Parcuf-okat és a Szefirákat és egyéb észlelhető rész-elemeket. A Zohár színesen elmeséli ezeket és elmagyarázza, hogyan tudsz a társulással rákapcsolódni a lelkedben ezekre.

Ha elkezdünk közelíteni a szöveg által leírtakhoz, megtapasztalod ezáltal a láthatatlan szellemiség világát. Az adás késztés tőled a társ felé és vissza – ez maga a Felső Erő Fénye, amit szeretnénk feltárni. Mindig a társakkal való kapcsolat kijavítása az út.

Amikor így létrehozunk egy kapcsolatot az egosta vágyak fölött, akkor néha úgy tűnik egy ideig, “jó életed” lesz. De ha ezt a külvilágban akarjuk, akkor az történik, ami az orosz Forradalommal történt, s azt láttuk hová vezet. De ha a belső szinten törekszel adásra (szeretetre) s azt akarod, hogy a Felső Fény korrigálja a kapcsolataidat, akkor a Zohár Könyve által leírt elemeket a magad lelkében megtalálod, egyesülsz ezekkel és feltárod őket, s a szöveg tanulása segít a kapcsolatok kijavítására  közös tanulás során és akkor mindent kinyersz a könyvből, amit csak nyújtani tud.

Állandó önvizsgálat, rákapcsolódás, ezáltal lehet érezni, ahogy a Zóhár az észlelésedet finomítja, fejleszti és új inspirációt, új színeket visz az életedbe. Látod, ahogy javulnak a  kapcsolataid a saját szemeddel, és ezáltal érzed át azokat az állapotokat, amiről a Zóhár beszámol.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.