Dr. Michael Laitman

Siess amíg a TV be van kapcsolva

Kérdés:

Amennyiben nincs élet a halál után, miért írják azt a Zohárban, hogy a lélek felemelkedik a mennyekbe a halál után, és angyalok azt a bíráskodás elé viszik és így tovább?

Válaszom:

A Zohárban egyetlen szó sem beszél a fizikai testről. A Zohár az önzőség halálára utal, miután a Felső Erők, melyeket “angyaloknak” nevezünk elkezdik azt befolyásolni.

Ők az én élvezetek megszerzésére irányuló vágyamat két oldalról veszik körbe, a jobb és a bal oldalról, és felemelik azt “szárnyaikon” (a szűrőn) az első, második, majd harmadik “mennyekbe”. Ez a neve a Bina (a kegyelet, adakozás Szfirája, tulajdonsága) különböző szintjeinek, ahol én egyre nagyobb mértékben elkezdem megszerezni az adakozás tulajdonságának részeit.

Így ezek az “angyalok” felemelnek engem a “mennyekbe, égbe”, a Bina általános tulajdonságába. Ott én felfedezem a Teremtő (az adakozás és szeretet alapvető erejét, törvénye) teljes palotáját, ezen tulajdonság mögött. A Bina magába foglalja a Malchut (a teremtmény összessége, a lelkek gyülekezete) tulajdonságait magán belül, a megszerzés iránti vágyakat az adakozó vágyakon belül, és ennek köszönhetően én felfedezem a Teremtőt.

Azonban ennek van valami köze az én materiális világomhoz, vagy fizikai érzékszerveimhez, és az állati testem életéhez halálához? Én igazából csak azt hiszem hogy ez a test létezik, az egyátalán nem létezik a valóságban.

Létezik-e valójában bármi is a számítógép képernyőjén megjelenő kép mögött? Mindezek nem mások mint elektromos jelek, erők, és vektorok melyek ezt a képet festik számunkra. Ugyanilyen módon mi ezzé a három dmenziós képpé vagyunk megrajzolva, amelyet ennek a világnak a képeként érzékelünk.

Mi már most rendelkezünk olyan lézer berendezésekkel, melyek képesek három dimenziós képeket létrehozni körülöttünk, emberekrők akik látszólag körülöttünk járnak kelnek és beszélgetnek. Mindezek az érzékelések teljesen illuzórikusak. Éppen csak nem vagyunk képesek őket kezünkkel megérinteni, mivel minden a “levegőben” van. Azonban hamarosan a technikai fejlődés eredményeképpen mindaz teljesen valóságossá válik majd, mint ennek a fizikai világnak az illúziója.

Pontosan ugyanilyen módon látjuk ezt a világot, bár az nem létezik. Szóval milyen élet létezhet a halál után? A televíziót kikapcsolják és ennyi: nem rendelkeztünk a vággyal, hogy felfedezzük a Felső Világot “ebben az életben”. Azonban nincs szükség arra hogy a test meghaljon annak érdekében hogy felfedezzük a spirituális valóságot. Nincs kapcsolat a kettő között egyátalán.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,685 seconds.