Dr. Michael Laitman

“A hely” házad építésére

Ha mi felhasználnánk csak egy százalékát a környezet hatásának, mi már most a spirituális világban lennénk! Összességében ezt hívjuk a Felső Világba való belépésnek, az átmenetnek az én egyéni vágyamból a környezet vágyába.

Hol máshol élhetném át mindezt? Minnél mélyebbre hatolok a környezet vágyába, annél magasabbra emelkedem az Asszija, Yecira, Beria és Acilut világaiban. Abban a pillanatban hogy átlépek a határvonalon, ahol a környezetem fontosabb számomra mint én magam, az jelzi a Machsom (a minket a spiritualitástól elválasztó határvonal) átlépését.

Egyenlőre mindenki el van foglalva saját vágyával. A környezet befolyásolja a személyt, de csakis abban a mértékben amekkora mértékben a személy lenullázza magát azelőtt. Nem a környezet hibája az ami a személlyel történik: mindaz csakis a személyen múlik!

A környezetről szólva az teljesen korrigálva van, az nem lehet korrigálatlan, mivel azt a Teremtő rendezte el számunkra! Ő az aki idehozott minket és azt mondta: “Hogyha kapcsolatba akarsz kerülni Velem, bele kell foglaljad magad a környezetbe, mint egy embrió anyja anyaméhében. Hatolj be ebbe a környezetbe, és ha sikeres vagy ott megtalálsz Engem”.

Amikor lenullázzuk magunkat a lehető legkisebb mértékben, akkor felemelkedünk a legelső spirituális szintre. Ez a legfontosabb, legnehezebb lépés, az “adakozás az adakozás érdekében”, mint az embrió édesanyján belül. Az nem tűnik úgy mintha egyénileg létezne, és ezért van az, hogy az anya átadja neki az összes szükséges táplálékot.

Minnél többet ad neki (az anya) annál jobban növekszik az embrió és nullázza le magát. Ezáltal az növekszik az anyán belül anélkül hogy megzavarná őt, látszólag nem is létezve. És minnél jobban lenullázza magát, az anya annál többet képes adni. Ennél fogva az anya nem tekinti az embriót idegen testnek, épp ellenkezőleg, az közelinek és drágának számít számára.

Amikor az embrió akkora mértékben megnövekszik, hogy már nem képes teljességgel lenullázni magát a Bina előtt, akkor megszületik, már kívül létezik. Mostantól kezdve az egy más módon nullázza le magát vele szemben, mint egy kis gyermek egy felnőtthöz képest. De mindentől függetlenül az továbbra is lenullázás a táplálék megszerzése érdekében, és később az oktatás megszerzése érdekében. Minden egyes szint egészen a felnőtt korig ön-lennullázás által kapható meg.

Az anya a csoport, a Shechina (Istenség) a lelkek kollektív gyülekezete. Nullázzuk le magunkat és akkor beléphetünk. És amikor mi “felnőtté válunk” az nem jelenti azt, hogy nincs szükségem rájuk többé, ehelyett már képes vagyok magamhoz venni ezt a kollektív vágyat és azzal dolgozni, beteljesülést vonva annak irányában.

Én az összes lelkek vonatkozásában lenulláztam magamat, az egész kollektív vágy irányában, és megkaptam ezt az edényt (Kli), az összes példát és erőt az anyától. Most már készen állok arra, hogy felfedjem ezt a hatalmas vágyat, a Végtelen Világ Malchut-ját, és képes vagyok azzal dolgozni azáltal hogy megszerzek az adakozás érdekében, amely a “szeretet” szintje ezen a ponton.

MIndez a munka a környezet viszonylatában zajlik, a kollektív lélekkel kapcsolatban. Hol máshol létezne munka? Semmi más nem létezik ezen kívül. Minden ugyanazon a helyen történik, és ez az ahogy a Teremtőt hívjuk: “a hely”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.