Dr. Michael Laitman

Egy tisztán emberi tulajdonság

Kérdés:

Amennyiben a Teremtő csak két erőt teremtett, a megszerzést és adakozást, akkor a “szégyen” mire vonatkozik, és hol van annak gyökere? Miért van annak ekkora ereje, hogy erősebb még a vágynál is?

Válaszom:

A “szégyen” az egy független “teremtmény”. Ha a Teremtő nem teremtette meg volna a szégyent, akkor mi nem lennénk képesek megérezni, hogy mi megszerzők vagyunk, és ellentétesek vagyunk Vele. A szégyen az egy szándékosan teremtett tulajdonság, ami kifejezetten csak az emberekre vonatkozik.

Mi még csak nem is a mi világunkban jelen levő szégyenről beszélünk, amely mivel lenyomata a felső szégyennek, hasonlít ahhoz bizonyos mértékben. A Felső, spirituális szégyen az annak az érzete, hogy a Teremtővel szemben helyezkedünk el, és ellentétesek vagyunk Vele. Mi érezzük, hogy ez az ellentét mennyire lekicsinyít minket az Ő adakozásával szemben, és hogy mekkora mértékben ellentétesek önző gondolataink az Ő adakozás iránti gondolataival. Ez a szégyen olyan erős, hogy a személy nem képes azt elviselni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,721 seconds.